Sa Fejsbuk profila Člana koalicije „Zajedno za BiH“ Elvedina Hamzića upućene su prijetnje i veoma brutalne uvrede na račun Vojina Mijatovića člana SDP-a, saznaje Srpskainfo.

Mijatović i njegov advokat najavljuju tužbe policiji i prijavu Centralnoj izbornoj komisiji BiH protiv Hamzića, dok on tvrdi da mu je neko hakovao profil i da on ne stoji iza tih poruka.

Vojin Mijatović u razgovoru za Srpskainfo kaže da je dobio prijetnje od Hamzića i da su on i njegov advokat Dario Sandić odlučili da sve to prijave.

– Kada sam ga upozorio da ću sve prijaviti nadležnim organima, počeli su da brišu poruke. Međutim, ja sam snimio sve te poruke i dostaviću ih nadležnim organima kao dokaz – prokomentarisao je Mijatović.

Njegov advokat Sandić je rekao da će ovih dana podnijeti krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru i CIK-u.

U porukama u koje smo imali uvid nalaze se brojne uvrede i pozivi na obračun. Tako u jednoj od poruka sa profila od Hamzića između ostalog piše „Nije ‘92, nas dvojica sami pokoljene ti je…m, ti i tvoji 9 članova mi pobili, 47 dana logora, i ti č…ko kopile da samnom pričaš“.

U drugoj poruci se navodi „J…. ti svo što piša sjedeći. Sutra sam u Banjaluci, ili bolje tebi u stanu, kući…“.

Kako saznajemo, ovaj obračun je rezultat izbornog mitinga koji je koalicija Zajedno za BiH održala nedavno u Prijedoru. Naši sagovornici ističu da je tada Hamzić povezivao Mijatovića sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom.

Elvedin Hamzić je za Srpskainfo rekao da on ne stoji iza ovih poruka i da ne zna o čemu Mijatović govori.

– Ja sam porodični čovjek sa dvoje djece. Svoj profil na „Fejsbuku“ sam ranije blokirao, ali u zadnje vrijeme, pogotovo u predizbornoj kampanji, pojavili su se neki profili. Radi se o provaljenom profilu i znam ko stoji iza toga. Neko je hakovao moju stranicu, postavlja svašta nešto. Jednostavno, u žiži je tih svađa i prepiska – istakao je Hamzić.

On je dodao da ni na jednoj predizbornoj kampanji nije prekršio kodeks izbornog ponašanja.

– Glasačima sam rekao – imate dvije opcije, jedna je Vojin Mijatović, a druga Edin Ramić. Jedna opcija je Mijatović, bivši Dodikov savjetnik, druga Ramić, savjetnik Bakira Izetbegovića. Ništa tu nema sporno, nema govora mržnje ako lobiram svoj bošnjački korpus da glasa za Bošnjaka. Svaki glas za Proevropski blok dajete Vojinu Mijatoviću – ističe Hamzić.

Prema njegovim riječima, na ovaj način se koalicija oko Proevropskog bloka pokušavaju obračunati sa njima, jer znaju, kako kaže, da će on pobijediti i biti novih poslanik u NS RS.

Vjeruju u institucije

Elvedin Hamzić je rekao da je obavijestio svoju stranku i advokata o tužbama koje sprema Vojin Mijatović.

– Mijatović ima pravo da tuži, sud je mjerodavan i ja vjerujem u instituicije ovog entiteta. Na kraju, ja sam u zakonodavnoj vlasti i takve gluposti sebi ne bih dozvolio – istakao je Hamzić.

EuroBlic-srpskainfo.com