U okviru projekta „Muzika spaja” kojeg implementira Gradski Orkestar „Stolac“ u saradnji sa IOM-om i USAID-om, stolački orkestar organizuje mini turneju po Bosni i Hercegovini organizacijom sedam koncerata.

Bosanskohercegovačka turneja počela je u Žepču i Brčkom, a ovog vikenda nastavlja se u Prijedoru, nakon čega slijede koncerti u Bihaću, Bugojnu, Jajcu i Trebinju.

Nastupi stolačkog orkestara, koji promoviše pozitivne vrijednosti i u praksi pokazuje da je uz skromne uslove u kojima radi moguće postizati vrhunske rezultate, priređuju vrhunski koncert i zabavu za sjećanje, pa je ovo i svojevrstan poziv građanstvu navedenih opština i gradova da prisustvuju ovom nesvakidašnjem događaju.

Svoju pozitivnu energiju i atraktivan repertoar „Gradski orkestar Stolac“ je do sada predstavio širom BiH i regiona, te učestvovao na svim značajnim manifestacijama (Kids festival, Baščaršijske noći, dani Mimoze, Trumpeta Nareta, prijemi za diplomatski kor, Dani evropskog naslijeđa, itd).

Takođe, turneja „Muzika spaja“ će biti dio dokumentarnog filma „Kome trube trube?“ koji će biti premijerno prikazan nakon završetka turneje po bosanskohercegovačkim gradovima.

Repertoar sastavljen od kompozicija od „Baha do sevdaha“ , pop i rok hitova, narodne muzike u modernim aranžmanima prilagođenim ovakvoj vrsti orkestra pod vodstvom prof. Zvonke Kneževića garantuje nezaboravan koncert.

Pozivamo sve mlade ljude i građane Prijedora i okolnih mjesta da nam se pridruže u subotu 29.9.2018. godine sa početkom u 16:00 sati na Trgu majora Zorana Karlice (kod Patrije) u Prijedoru.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com