nezavisne-okruznisudDarko Beslać (25) iz Prijedora, koji je optužen za pokušaj ubistva sugrađanina Slavka Ćurguza (29) u aprilu u diskoteci “Medžik” u prijedorskoj Ulici Miloša Obrenovića, negirao je krivicu u banjalučkom Okružnom sudu.

Protiv njega je Okružno tužilaštvo Banjaluka podiglo optužnicu 24. oktobra, a Okružni sud ju je potvrdio nekoliko dana kasnije.

Kako stoji u optužnici, Beslać je Ćurguza pokušao ubiti 20. aprila, poslije žestoke svađe.

“Nakon prepirke Beslać je izrevoltiran izašao iz objekta i vratio se nekoliko minuta kasnije držeći nož u ruci”, kazao je ranije izvor “Nezavisnih”.

Zatim je prišao Ćurguzu i nožem zamahnuo prema njegovom vratu i licu, te ga posjekao više puta.
Prisutni konobari i gosti su ga, kako se saznaje, spriječili da ubije sugrađanina.

Beslać je nakon toga pobjegao, ali su ga nešto kasnije policajci pronašli, a potom i priveli. Nad njim je tada izvršena kriminalistička obrada, a potom je pušten na slobodu.

Ćurguzu je prvo ukazana pomoć u Službi hitne pomoći, a kasnije je hirurški zbrinut u Opštoj prijedorskoj bolnici, nakon čega su ga pustili na kućno liječenje.

“Nezavisnim” je potvrđeno da je Ćurguz odranije poznat policiji po krađama. On je 2011. godine uhapšen jer ga je policija zatekla kako obija rezervoar kamiona kako bi ukrao gorivo.

Nezavisne novine