fk gomjenicaEkipa Gomjenice iz Prijedora okončala je jesenji dio prvenstva Četvrte lige FSP Prijedor na prvom mjestu i to bez poraza, pošto je u 11 utakmica ostvarila osam pobjeda i tri remija, osvojivši 27 bodova, uz odličnu gol-razliku 23:6.

Izabranici trenera Kotarana su sasvim zasluženo na čelu tabele jer su u prvom dijelu prvenstva prikazali najviše i već im se „smiješi“ Regionalna liga.

Prvi pratilac Gomjeničana je Bratstvo iz Kozarca sa pet bodova manje i utisak je da jedino ova ekipa ima kakve-takve šanse da ugrozi jesenjeg prvaka u borbi za plasman u viši rang.

Novajlija u ovom rangu takmičenja, Mrakovica iz Kozaruše je na trećoj poziciji kao pozitivno iznenađenje dok se pretposljednje mjesto ekipe Berek 1975 može posmatrati kao negativno iznenađenje, iako treba uzeti u obzir da je ova ekipa imala velikih problema zbog čestih poplava na stadionu „Poljana“ gdje igraju svoje mečeve.

Tabela: Gomjenica (Prijedor) 27, Bratstvo (Kozarac) 22, Mrakovica (Kozaruša) 18, Sloga (Rakelići) i Knežopoljac (Knežica) po 16, Željezničar (Ravnice) i Slaven (Dobrljin) po 14, Kozara (Donji Orlovci) i Radnik Urije (Prijedor) po 13, Brzi (Busnovi) 12, OFK Berek 1975 (Prijedor) 9 i Plamen (Donje Vodičevo) sa 7 bodova.

N.Đerić/A.Drakulić