glas-reprezentacija-redzicGolom Ajdina Redžića omladinska fudbalska reprezentacija (U23) Republike Srpske pobijedila je B tim grčkog Ksantija.

Trenutak odluke desio se u 76. minutu. Poslije odličnog pasa napadača Slobode iz Novog Grada Ljubana Antonića, Redžić je zatresao mrežu protivnika i tako na najljepši način debitovao u reprezentaciji. Zanimljivo je da je poziv selektora Branimira Tulića dobio tak kada je otkazao Aleksandar Subić, a ujedno je bio najmlađi član ekspedicije Srpske u Grčkoj. Bila je ovo treća utakmica na međunarodnoj sceni reprezentacije RS. Prvo je remizirala u Udinama protiv italijanskog prvoligaša Udinezea (1:1), a zatim pobijedila sa 2:1 u Zemunu Teleoptik.

– Srećan sam zbog gola koji je odlučio pobjednika. Dobio sam upotrebljivu loptu od Antonića, vidio da njihov golman stoji malo dalje, odlučio sam da šutiram u prvi ugao i mreža se zatresla. Ovo je za mene jedno novo i bogato iskustvo i drago mi je da sam na debiju zatresao mrežu – kazao je Redžić.

Pomoćni trener Zoran Dragišić naglasio je da je cilj ispunjen.

– Da nije bilo dugog puta koji nas je sputao u prvih dvadesetak minuta utakmice, sigurno bismo postigli još neki pogodak, ali i ovako je dobro. Cilj smo ispunili, igrači su se izdigli iznad dugog puta i umora i ostvarili smo slatku pobjedu protiv izuzetno kvalitetne ekipe iz Ksantija – kazao je Dragišić.

Glas Srpske