Potpredsjednik Fudbalskog klub Borac Vico Zeljković nakon poraza od Krupe (0:1) pokušao je fizički da se obračuna sa glavnim sudijom Zoranom Grbićem iz Prijedora.

Ovo je u zvaničnom zapisniku napisao delegat Mile Mandić, navodeći da je teži incident spriječio komesar za bezbjednost “crveno-plavih” Aco Milošević.

Lokalni derbi odigran je prekjuče na Gradskom stadionu u uslovima koji su bili na ivici regularnosti. Težak, zaleđen teren spriječio je ekipe da pokažu šta znaju, a u takvim okolnostima bolje su se snašli gosti, koji su s(p)retno stigli do minimalnog trijumfa.

Novi poraz, koji je Banjalučane praktično poslao u Ligu za opstanak, razljutio je domaće, koji su krivca našli u arbitru iz Prijedora. Grbiću, prije svega, zamjeraju žute kartone Mladenu Veselinoviću i Aleksandru Raduloviću, te niz situacija u kojima je, prema njihovom mišljenju, oštetio Borac.

“Najratoborniji” je bio Zeljković, čije ponašanje u svojevrsnom trećem poluvremenu je opisao delegat Mandić, u već pomenutom zapisniku.

– Na osnovu prijave glavnog sudije Grbića te komesara Hajlovca po završetku utakmice, a prilikom izlaska službenih lica sa terena, član uprave FK Borac Vico Zeljković prilazi sudiji utakmice i u verbalnom obraćanju upućuje pogrdne riječi i prijetnje što se nastavlja do samog ulaska u svlačionicu. Nakon toga, u par navrata pokušava ući u svlačionicu prijeteći glavnom sudiji Grbiću da će dobiti batine. U toj namjeri je zadržan od strane Komesara za bezbjednost Ace Miloševića – piše u zvaničnom dokumentu.

Pokušali smo da kontaktiramo i samog Zeljkovića kako bi ispričao svoju verziju priče, međutim, potpredsjednik kluba iz Platonove nije odgovarao na naše pozive, piše Srpskacafe.com.

No, ono što je sigurno je da će Zeljković morati da napiše službenu izjavu prije nego što ovaj slučaj dođe na stol Disciplinske komisije. Kada se oglase sve relevante strane, “disciplinci” će Banjalučanima izreći novu kaznu.

– Borac će biti novčano sankcionisan zbog slabe organizacije utakmice. Nedopustivo je da se član najužeg rukovodstva bilo kojeg kluba tako ponaša. S druge strane, i Zeljkovića očekuje kazna. Prema disciplinskom pravilniku, i on će morati da plati određeni iznos, a izvjesno je i da će biti suspendovan – za SrpskaCafe je izjavio izvor blizak Disciplinskoj komisiji, napominjući da Banjalučani do 22. marta moraju da pronađu više od 100.000 maraka kako bi izbjegli sankcije zbog dugova prema bivšim igračima i trenerima.

ATV BL