patrola kod kolskeOd 128 učesnika u saobraćaju, kontrolisanih na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor proteklog vikenda, alkotestirano je 89 vozača među kojima je 40 odsto bilo pod uticajem alkohola.

“Svaki treći vozač je sankcionisan zbog prekršaja u vezi sa vožnjom pod dejstvom alkohola, a od sankcionisanih vozača svaki drugi zadržan je lišavanjem slobode”, saopšteno je iz CJB Prijedor.

Kod 34 vozača ustanovljeno je više od 0,3 grama po kilogramu alkohola u organizmu, kod jednog više od dva, dok je najviše alkotestiranih vozača bilo pod utacijem alkohola u koncentraciji od 0,3 do jedan gram po kilogramu alkohola u organizmu.

“Primjenom novog Zakona o prekršajima Republike Srpske, 17 vozača je zadržano do 12 sati u prostorijama policijskih stanica iz razloga što su zatečeni u vršenju prekršaja pod uticajem alkohola više od jedan gram po kilogramu alkohola u organizmu ili su odbili da se podvrgnu alkotestiranju”, navodi se u saopštenju.

Za vrijeme provođenja akcije patrola policijskih službenika je kod jednog vozača prilikom pregleda vozila pronašla i oduzela gasni pištolj, jedan vozač testiran je na prisustvo opojnih droga u organizmu, a tri vozača su odbila da se podvrgnu testiranju na alkohol.

Akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu psihofizičkog stanja vozača na području CJB Prijedor provedena je proteklog vikenda.

U policiji navode da je u akciji kontrolisano 128 vozača od čega je 89 bilo na alkotestiranju,dok je jedan vozač testiran na prisustvo opojnih droga u krvi.

SRNA