Pripreme fudbalera Rudar-Prijedora za nastavak takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske počele su danas prozivkom i prvim treningom.

Prijedorčani su na pauzu otišli kao lideri na tabeli sa osvojenih 37 bodova, dva više od drugoplasirane Zvijezde 09 iz Etno sela Stanišići i četiri od zvorničke Drine.

Na prvom okupljanju, tačno u podne u sali Direkcije rudnika bili su prisutni gotovo svi igrači koji su zeleno-crni dres nosili protekle jeseni.

Izostao je Ranko Dekić koji je od kluba dobio nekoliko dana slobodno.

Kako saznajemo, mladi igrač pokušava riješiti neka svoja životna pitanja, s obzirom da postoji mogućnost da dobije posao i zaigra za neki niželigaški klub.

Nije bilo ni, za sada jedinog pojačanja, golmana Mirze Hamzabegovića koji je bio odsutan zbog porodičnih obaveza.

Nakon prozivke, odrađen je i prvi trening na Gradskom stadionu.

Zbog povrede nije trenirao najbolji strijelac Ognjen Jaćimović koji bi ovih dana trebalo da krene na terapije, a njegovo priključenje treninzima očekuje se početkom februara.

Golman Nemanja Petrović će trenirati pod posebnim režimom jer tek “izlazi” iz perioda oporavka nakon povrede, dok njegov kolega među stativama Dejan Inđić tek treba na kontrolu nakon koje će biti poznato kada i na koji način će se uključiti u trenažni proces.

Sa prvog treninga su izostali i juniori koji su prošlog ljeta priključeni prvom timu s obzirom da je danas počela škola.

Među novim/starim licima na treningu su bili David Kuridža (Sloboda Novi Grad), Asmir Brkić(Bratstvo Kozarac) i Dušan Komljenović.

Prisutni igrači na prozivci i treningu: Nemanja Petrović, Đorđe Šarac, Dejan Inđić, Nemanja Marić, Stefan Gavranović, Ognjen Davidović, Draško Lolić, Milan Šakić, Aleksandar Vojnović, Nemanja Vejnović, Rastko Rokvić, Ognjen Jaćimović, Novica Petrović, Ljubiša Pecelj, Demir Jakupović, Nemanja Pekija, Srboljub Jandrić, Aleksandar Popović, Ervin Ćatić, David Kuridža (Sloboda Novi Grad), Asmir Brkić(Bratstvo Kozarac) i Dušan Komljenović.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com