Pripreme fudbalera Rudar-Prijedora za nastavak takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske počinju u ponedjeljak, 22.januara.

Prijedorčani su na pauzu otišli kao lideri na tabeli sa osvojenih 37 bodova, dva više od drugoplasirane Zvijezde 09 iz Etno sela Stanišići i četiri od zvorničke Drine.

Tačno u 12 časova biće izvršena prozivka u sali Direkcije rudnika nakon čega će prvotimci sat vremena kasnije odraditi prvi trening na Gradskom stadionu.

-Svi igrači koji su završili prvi dio prvenstva imaju važeće ugovore. Za sada nema odlazaka a došao je golman Mirza Hamzabegović. U narednim danima znaće se više o eventualnim pojačanjima ili igračima koji će nas napustiti – rekao je na pres konferenciji Nedžad Žerić, sportski direktor Rudar-Prijedora.

Prema njegovim riječima, “rudari sa Sane” će kompletne pripreme, kako sada stvari stoje, obaviti kod kuće, u Prijedoru i na terenima mjesta u najbližem okruženju.

Do početka nastavka prvenstva Prve lige RS 10. marta, planirano je i odigravanje sedam kontrolnih utakmica, a pet termina i protivnika je već poznato.

-Prvi test imaćemo 3.februara sa NK Vrbovec (Vrbovec, Hrvatska), sedam dana kasnije igramo protiv NK Gorica (Velika Gorica, Hrvatska), a 17.februara odmjerićemo snage sa ekipom Željezničar Sport tim. Za 24.februar smo dogovorili meč sa bihaćkim Jedinstvom a u generalnoj probi pred start proljećnog dijela igraćemo sa Kozarom iz Gradiške 3.marta – rekao je Žerić.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com