Tradicija organizovanja slatkih priredbi prenijela se iz Kraša i u članicu Kraš grupe, tvornicu Mira a.d. iz Prijedora. Tvornica keksa Mira i Grad Prijedor prvi put ove godine za svoje sugrađane organiziraju Slatku zimsku čaroliju, najslađu zimsku zabavu s mnogo smijeha, poklona i raznovrsnih gastronomskih poslastica za sve uzraste i ukuse.

U sklopu Slatke zimske čarolije 3.1.2018. godine u naš Grad Prijedor stiže i predstava “11. Kraševa slatka bajka” koju je tokom decembra 2017. godine u Zagrebu pogledalo preko 10.000 mališana i njihovih roditelja, a karte su rasprodane u rekordnom roku.

Kako je Božić vrijeme druženja i okupljanja, tako se u Slatkoj bajci druže Kraševi slatkiši koji se ove godine spremaju na posebnu potragu za draguljem talenta.

Ko je ukrao dragulj? Zašto je važan Napolitanki i kakve zagonetke se kriju u potrazi, otkrijte dolaskom na ovu prekrasnu božićnu dječju predstavu, koja je osmišljena i producirana u saradnji s pozorišnim rediteljem Krešimirom Dolenčićem.

Mališane će kroz predstavu voditi poznati muzičari Jacques Houdek, Giuliano i mnogi drugi.

Dođiteu Slatku zimsku čaroliju 3.1.2018. godine od 18:00 časova na najiščekivaniju prazničnu predstavu u gradu, Kraševu slatku bajku, i uživajte u zabavi za cijelu porodicu!