Ekipa „Penda Bistrica“ iz Omarske finalista je poznatog turnira u malom fudbalu „Borik 2018“.

Oni će se večeras boriti sa ekipom „Kort marketi“ za titulu pobjednika i nagradu od 12.000 KM.

Za „Penda Bistricu“ igraju fudbaleri drugoligaša Republike Srpske, ekipe „Omarske“, Mirko Hrvaćanin, Bojan i Darko Romanić, Borislav Grahovac, Dejan Nišević, tu je iskusni čuvar mreže Mile Vučenović te odlični igrači malog fudbala Slađenko Janković iz KMF “Kotor Varoš” i Milan Kljunić iz KMF “Obilić”.

U završnim okršajima za vrijednu nagradu ekipa koju je okupio Gligorije Paspalj Gligo, nekadašnji igrač FK “Omarska”, pojačana je i sa Almedinom Bundavicom, reprezentativcem Hrvatske u futsalu i Antoniom Sekulićem, najvećim biserom hrvatskog futsala, članom KMF “Split Tommy”.

Upravo posljednja dvojica su Omarščane i “pogurali” ka finalu nakon pobjeda nad favorizovanom ekipom “Kladionice AM Sport gdje pobjednici igraju” u četvrtfinalu 2:1 te ekipom “Garden” u polufinalu rezultatom 4:2.

Finalni susret kod seniora između ekipa “Penda Bistrica” i „Kort marketi“ igra se večeras u dvorani „Borik“ od 20:45 časova a svi oni koji ne budu u banjalučkom „hramu sporta“ mogu ovaj meč gledati direktno na kanalu ELTA TV.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – SD Borik/Marko Jokić