Prijedorčani Naser G. (18), Ervin G. (26), Adnan D. (21) i državljanin Švedske Edin J. (30) uhapšeni su zbog sumnje da su premlatili devetnaestogodišnjake S.D. i S.K. iz Trnopolja ispred pekoteke u Prijedoru, saznaje “Glas Srpske”.

Tuča se desila u subotu oko četiri časa poslije noćnog izlaska, a prema nezvaničnim informacijama razlog premlaćivanja je djevojka.

Uhapšena četvorka je kobne večeri sjedila ispred pekoteke u Kozarskoj ulici kada su naišli mladići iz Trnopolja.

– Prvo je došlo do svađe između Nasera G. i S.D. zbog djevojke na koju su oko bacili obojica, a potom i do tuče, kojoj su se pridružili i Ervin, Adnan i Edin. Nesrećnog mladića su nekoliko puta udarili u glavu i teško ga povrijedili – rekao je izvor blizak istrazi.

Poslije premlaćivanja S.D. četvorka je nasrnula i na S.K., koga su lakše povrijedili. Nakon iživljavanja su otišli. Ubrzo je alarmirana i policija i Hitna pomoć, koja je pretučene mladiće prevezla u bolnicu “Mladen Stojanović” u Prijedoru. Četvorica nasilnika uhapšena su isti dan u poslijepodnevnim časovima.

– Obavili smo uviđaj na licu mjesta, a N.G., E.G., A.D. i E.J. su nakon privođenja i ispitivanja pušteni da se brane sa slobode. Protiv njih će biti dostavljen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Prijedoru zbog krivičnih djela nanošenje teške tjelesne povrede, nanošenje tjelesne povrede i učestvovanje u tuči – potvrđeno je iz Policijske uprave Prijedor.

S.D. je nakon premlaćivanja zadobio ozbiljne povrede.

– Od silnih udaraca koje mu je zadala četvorka zaradio je frakturu donje vilice i brojne modrice po tijelu. Njegov kolega S.K. ima podliv ispod oka i ogrebotine po tijelu – rekao je izvor blizak istrazi

Glas Srpske