Povodom obilježavanja Krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Svetog Arhangela Mihaila, pripadnici Policijske uprave Prijedor položili su danas u zgradi Uprave vijence i zapalili svijeće na spomen obilježje poginulim pripadnicima MUP-a RS.

Polaganju vijenaca, kao i obredu lomljenja slavskog kolača, prisustvovao je i direktor Policije Darko Ćulum.

U obraćanju medijima on je rekao da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske tradicionalno obilježava slavu Svetog Arhangela Mihaila i da je tim povodom, u zgradi Policijske uprave Prijedor, položeno cvijeće na spomen obilježje poginulim pripadnicima Ministarstva.

U sali Policijske uprave izvršeno je obilježavanje Krsne slave po pravoslavnim običajima, koju Policijska uprava Prijedor tradicionalno obilježava svake godine, a ovom prilikom svečano su uručene i službene legitimacije za tri penzionisana pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, rekao je u obraćanju za medije načelnik Policijske uprave Prijedor Dalibor Ivanić.

-Policijska uprava Prijedor nastavlja sa obilježavanjem Krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Svetog Arhangela Mihaila. Protokol aktivnosti smo započeli polaganjem vijenaca za poginule pripadnike Ministarstva, a u prostorijama Policijske uprave, po pravoslavnim običajima, obavljen je obred lomljenja slavskog kolača. Danas su svečano uručene i službene legitimacije za penzionisane pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, što predstavlja veliko priznanje za njihov rad i ukazivanje dodatnog povjerenja. Riječima “jednom policajac, uvijek policajac” Policijska uprava Prijedor poručuje da računa na svoje penzionere i, obzirom na njihovo veliko iskustvo, činjenica je da bolje uočavaju bezbjednosne probleme i sigurno je da će nam biti od koristi u njihovom rješavanju. Ovim legitimacijama će moći uvijek i na bilo kojem mjestu da se legitimišu kao penzionisani policajci. Danas su svečano uručene 3 legitimacije, a do sada, službenu legitimaciju su dobila 43 penzionisana pripadnika prijedorske policije. Uz želju da ih što duže nose, pozivam sve penzionisane pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji nisu podnijeli zahjev za službenu legitimaciju, da to učine. Ovom prilikom, u ime Policijske urave Prijedor i u svoje lično ime, čestitam Krsnu slavu svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i građanima koji slave – poručio je Ivanić.

PU Prijedor
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com