Ekipa FSA Prijedor je trećom uzastopnom pobjedom, savladavši u komšijskom derbiju Slogu iz Rakelića sa 3:2, osvojila na kraju polusezone 22 boda u potpunosti ispunila očekivanja, kao najboljeplasirani klub sa teritorije Grada Prijedora na tabeli Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad.

Domaći su, kao i u većini susreta, imali problema, jer ima igrača što zbog poslovnih obaveza nisu u mogućnosti da nastupaju, pa se tako golman Milomir Novaković ponovo, umjesto među stativama, našao u igri.

U 8.minuti našao se “oči u oči” pred Bojanom Unijatom, koji je sjajno reagovao i “ušao mu u šut”.

Ipak, dva minuta kasnije, najbolji akter meča, Atif Ikanović, koji je odlično “probijao” odbranu rivala, bio je neumoljiv za vođstvo svog tima od 1:0.

U 17.minuti Siniša Objedović lukavim lob-udarcem je izjednačio rezultat na 1:1.

Mogli su u svojim šansama Novaković i Miloš Stević da bolje reaguju, ali su, između njihovih prilika gosti zaprijetili.

Mirnes Brdar se po lijevoj strani oslobodio dvojice čuvara i sa ivice šesnaesterca tukao pod prečku, ali je Marko Komnenović bio na mjestu i izbio loptu u korner.

U 41.minuti Bojan Kabić je završio akciju Prijedorčana pogotkom za ishod prvog poluvremena 2:1.

U nastavku, igrao se 53.minut, kada je Stefan Mikić zahvatio loptu na desnoj strani ispred kaznenog prostora rivala i pogodio donji desni ugao 3:1.

Uslijedila su dva pokušaja njegovog oca, još uvijek opasnog “starog lisca” Borislava Mikića.

Prvi šut zaustavio je Unijat, a kod drugog, kada je Mikara zahvatio loptu volejom lopta je fijuknula tik preko gornjih lijevih raklji.

U 63.minuti Rakelićani, koji takođe mogu biti zadovoljni ostvarenim bodovnim saldom (18) u nekompletnom sastavu su imali novu šansu.

Dario Radanović je u jednom trenutku imao pred sebe praznu mrežu, ali je oklijevao i Komnenović je uspio da ga spriječi da postigne drugi pogodak za Slogu.

U 68.minuti Duško Dragić je bio uspješniji i pogodio za 3:2.

Deset minuta prije kraja Miloš Rudak je dobro tukao, ali se lopta, uz intervenciju Unijata, odbila od stative u polje.

ODATA POŠTA SEADU CIKOTI

Prije početka meča minutom ćutanja akteri na kišom nakvašenom “travnatom tepihu” stadiona “Poljana” u gradu na Sani i malobrojni prisutni gledaoci odali su minutom ćutanja dužnu poštu nedavno preminulom dugogodišnjem predsjedniku prijedorskog kluba OFK Berek 1975 Seadu Cikoti.

– Zahvalio bih se klubovima za ovaj gest, s obzirom da je naš klub završio jesenji dio prvenstva Pete lige PFS Prijedor. Skroman je to dug tihom čovjeku, koji nas je napustio, a mnogo je učinio radeći na istinskoj afirmaciji fudbalskog sporta i njegovanju dobrih međuljudskih odnosa. Možemo biti ponosni na Seada i nikada ga nećemo zaboraviti – istakao je trener-igrač, učitelj mlađih kategorija i čovjek kojem je OFK Berek 1975 sve, Samir Zulić.

Vrijedno je napomenuti da je sa kapitenskom trakom FSA Prijedor predvodio Ikanović, a opravdano mu je zbog poštenog odnosa prema treninzima i uvijek maksimalnom zalaganju u utakmicama dodijelio trener Bašić.

Simbolike radi Ikanović je prethodno branio boje prijedorskih “berekovaca”.

FSA Prijedor: Sloga (Rakelići) 3:2(2:1)

Prijedor – Stadion: “Poljana”
Gledalaca: 30
Sudija: Dejan Smiljić (Banjaluka) 7
Strijelci: Ikanović u 10., Kabić u 41. i S.Mikić u 53. za FSA Prijedor, a Si.Objedović u 17. i Dragić u 68.minuti za Slogu
Žuti kartoni: Stević, Kobas (FSA Prijedor)

FSA PRIJEDOR:
Komnenović 7, Ikanović 8, Lajić 7, Kabić 7,5, B.Mikić 7, Stević 6,5, Kobas 6,5, Rudak 7, Novaković 7, Ivanković 7, Marin – (od 25. S.Mikić 7,5)

SLOGA:
Unijat 7, Kečan 6,5, Resanović 7, Si.Objedović 7,5. Brdar 7, Sa.Objedović 7,5, Srđan Z.Torbica 6.5, Dragić 7,5, Novaković 6,5, Radanović 6,5, Srđan B.Torbica 7

Igrač utakmice: Atif Ikanović (FSA Prijedor)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com