Desetoro mladih Prijedorčana, svi odreda studenti, potpisalo je večeras pristupnicu Gradskom odboru Demokratskog narodnog saveza Prijedor.

Kako sami ističu, u ovu stranku dolaze jer su u njoj prepoznali dosadašnji uspješan rad i brigu za razvoj Prijedora.

Prema riječima Duška Miletića, predsjednika Organizacije mladih DNS-a Prijedor koja okuplja oko 3.500 članova, povodom Međunarodnog dana studenata oko stotinu mladih iz ove populacije u više gradova Republike Srpske, potpisalo je danas pristupnicu za članstvo u Demokratskom narodnom savezu.

Osim njega, dobrodošlicu mladima u redove prijedorskog DNS-a poželio je i predsjednik Gradskog odbora i aktuelni gradonačelnik Milenko Đaković.

-Ovu stranku prepoznaje sve više građana, što potvrđuje i kontinuiran porast broja članova. Zato smo postali mnogima „trn u oku“ i svjedoci smo medijskih napada koje, ovom prilikom, želim da demantujem. Mnogi navodi koji su plasirani u posljednje vrijeme u sredstvima informisanja i preko interneta, potpuno su netačni i izmišljeni. Time se služe oni koji nemaju dobre namjere, jer žele da poremete odnose u DNS-u. Uprkos tome, mi stabilno radimo, vodimo politiku koja je dopadljiva građanima, prije svega mladim ljudima, i zbog toga ćemo nastaviti sa svojim djelovanjem, ne obazirući se na mnoge koji upiru otrovne strelice prema DNS-u – rekao je Đaković.

Večeras je članske karte DNS-a dobilo i 10 mladih ljudi koji su stranci pristupili nešto ranije.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com