Predsjednik Udruženja Švicarac BiH Kemal Duraković poslao je saopštenje za medije u kojem je najavio “blokadu rada minimalno 30 “Hypo-Addiko” poslovnica u BiH”.

– Dana 18.11.2017. (subota) sa početkom u 11 sati pa do kraja radnog vremena, obespravljeni i ostavljeni sami da se bore protiv nepravde i nezakonja koju sprovodi “Hypo-Addiko” banka nad članovima Udruženja i korisnicima kredita nikad viđenog CHF, isti članovi će izvrsiti blokadu rada šaltera pomenute banke”.

Blokade rada šaltera će se izvršiti na svim poslovnicama u Sarajevu (Alipašino Polje, Ferhadija, kod Predsjedništva i drugim), u Banjoj Luci, Mostaru, Tuzli, Zenici, Prijedoru, Gradačcu, Gradiškoj, Bugojnu, Ilidži, Foči, Bihaću itd. Blokade će vršiti grupe po desetak i više korisnika kredita po pojedinačnoj poslovnici – navedeno je u saopštenju.

Duraković je naglasio kako će lično predvoditi kao predsjednik Udruženja grupu u blokadi rada glavne centrale i banke na Alipašinom Polju u Sarajevu.

Istaknuto je i da je ova blokada samo “generalna proba pred buduće blokade koje će se proširiti na svih 67 poslovnica u BiH”.

Dnevni avaz