srna-centar za biracke spiskove prijedor (1)Prijedorskom Centru za biračke spiskove od 7.00 do 9.00 časova 111 građana obratilo se da provjeri na kojem se biračkom mjestu nalaze, rekao je Srni voditelj ovog centra Dragoslav Karan.

“U Centar je došlo 33 građana lično, a 78 je pomoć zatražilo putem telefona”, kazao je Karan.

Prema njegovim riječima, većina građana koji su se obratili Centru promijenila je adresu stanovanja, a da to nije registrovala u CIPS-u.

“Birački spiskovi su sastavljeni prema adresama u CIPS-u. Ljudi promijene adresu stanovanja, ne prijave tu promjenu CIPS-u, a na glasanje se upute prema novoj adresi i onda se na tom mjestu ne mogu pronaći u spiskovima”, pojasnio je Karan, ističući da je to bio problem u velikooj većini slučajeva.

On je potvrdio da je riječ uglavnom o starijim ljudima kojima je jednostavnije doći u ovaj centar nego provjeriti svoje biračko mjesto putem interneta ili mobilnog telefona.

Svi građani tačnu lokaciju na kojoj treba da glasaju mogu provjeriti na internet strancii Centralne izborne komisije /CIK/ BiH www.izbori.ba ili slanjem SMS poruke sa matičnim brojem na broj 091 12 12 12.

Centar za biračke spiskove grada Prijedora nalazi se u zgradi Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor i takođe daje građanima podatke na kojem su biračkom mjestu, bilo da mu se građani obraćaju lično bilo putem broja telefona 216-406. Otvoren je do 19.00 časova, koliko i birališta.

SRNA
srna-centar za biracke spiskove prijedor (2) srna-centar za biracke spiskove prijedor (3)