Minimalnim trijumfom na domaćem terenu 1:0 protiv čvrste ekipe Podrinja iz Janje, fudbaleri Rudar-Prijedora ponovo su izbili na čelo tabele Prve lige Republije Srpske.

Na ruke im je išao i remi u derbiju između Zvijezde 09 i Drine iz Zvornika pa sada Prijedorčani imaju 25 osvojenih bodova, isto kao i ekipa iz Etno sela Stanišići.

Oba tima imaju identičnu gol razliku (+11) ali su “rudari sa Sane” postigli više golova pa su novi lideri prvoligaškog karavana.

Domaći su bolje otvorili susret, imali inicijativu, ali je bilo očigledno da “nema dovoljno žara” kao što je to bilo protiv Čelika u Kupu BiH.

Igrala se 32.minuta kada je Gavranović počeo polukontru, proslijedio loptu do kapitena Marića koji odlično upošljava Demira Jakupovića koji po sredini sam izbija ispred Radića.

Najbolji igrač Prijedorčana ove jeseni primijetio je da mu protivnički golman ide u susret pa je sa 20-ak metara uputio precizan lob udarac koji je završio u mreži Podrinja za vođstvo domaćih od 1:0.

Tim rezultatom otišlo se na odmor a početkom nastavka igrači Rudar-Prijedora pokušali su doći do novog pogotka kako bi susret odveli u mirniju završnicu.

Najbolju priliku u nastavku imao je “štoper” Pekija koji je nakon kornera u 60.minuti glavom šutirao iznad prečke.

Deset minuta kasnije odličnu šansu za izjednačenje propustio je “rezervista” Redžić kada je njegov šut sa 10-ak metara izblokirao Vejnović.

Pet minuta prije kraja Podrinje je ostalo sa 10 igrača pošto je drugi žuti karton zbog oštrog starta nad Šakićem dobio Mirsad Arnautović, prvi je dobio u 69.minuti zbog prekršaja nad Marićem.

Uprkos “deficitu” na terenu, gosti iz Janje su imali priliku da kući odnesu makar bod.

Igrala se 89.minuta kada je “rezervista” Adnan Barjaktarević šutirao preko gola sa 7-8 metara.

-Osjetio se umor u našoj igri jer smo odigrali već treću utakmicu u osam dana. Nakon pobjeda protiv Sutjeske u prvenstvu i Čelika u osminini finala Kupa BiH malo su nam se “ispraznile baterije” i mislim da smo danas najmane pokazali. Ipak smatram da je naša pobjeda sasvim zaslužena. Priželjkivali smo “kiks” Zvijezde 09 u derbiju protiv Drine što se i ostvarilo pa smo ponovo na čelu tabele gdje želimo da ostanemo do kraja šampionata – rekao je “vezosta” Rudar-Prijedora Stefan Gavranović.

FK RUDAR-PRIJEDOR: FK “PODRINJE” JANJA 1:0 (1:0)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca : 250
Sudija: Slavoljub Gogić (Istočno Sarajevo) 7
Strijelac: Demir Jakupović u 32. minuti
Žuti kartoni: Nemanja Vejnović (Rudar-Prijedor)
Crveni karton: Mirsad Arnautović (Podrinje) u 85.minuti (dva žuta kartona)

RUDAR-PRIJEDOR
Šarac 6, Vejnović 6,5 ( od 71. Petrović -), Jakupović 7,5, Lolić 6,5(od 85.Šakić -), Vojnović 6,5, Pekija 6,5, Pecelj 6, Jaćimović 6 (od 83. Ćatić -), Gavranović 6,5, Marić 7, Davidović 6,5

PODRINJE:
Radić 6, Jusufović 7, Redžić 6, Đokić 6, Vujić 5,5, Arnautović 5, Mulamustafić 6(od 66.Redžić -), Došlo 5,5 (od 59.Beširović 5,5), Sajtanović 6, Čebić 6 (od 81.Bajrektarević -), Karjašević 6

Igrač utakmice: Demir Jakupović

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com