U 12.kolu Prve lige Republike Srpske fudbaleri Rudar-Prijedora na svom terenu dočekuju ekipu Podrinja iz Janje.

“Na krilima” ubjedljivog trijumfa protiv Sutjeske iz Foče u prošlom kolu od 3:0 I prolaska među osam najboljih ekipa u Kupu Bosne i Hercegovine nakon zasluženog trijumfa nad premijerligašem Čelikom iz Zenice od 2:1, Prijedorčani žele da nastave uspješnu seriju.

Protiv uvijek neugodnog protivnika kojeg su u prvom kolu savladali pogotkom Draška Lolića iz penala u četvrtoj minuti sudijske nadoknade, izabranici trenera Jelisavca imaju svojevrstan imperative pobjede ukoliko žele da nastave “potjeru” za prvoplasiranom ekipom Zvijezde 09 iz Etno sela Stanišići.

U posljednja dva susreta na golu “rudara sa Sane” stajao je iskusni Đorđe Šarac koji je dobio priliku umjesto Nemanje Petrovića koji se povrijedio na zagrijavanju uoči meča sa Fočacima.

Sačuvana mreža u tom duelu i nekoliko odličnih intervencija u susretu Kupa BiH sa Zeničanima koje su dale dodatnu sigurnost odbrani Prijedorčana, pokazali su da je pozicija golmana dobro “pokrivena”.

-Nadam se da ćemo uspjeti ponoviti igru koju smo pružili u prethodna dva susreta, naročito u meču sa Čelikom. Želja nam je da sa nova tri boda nastavimo praviti “pritisak” na vodeću Zvijezdu 09 koju očekuje nimalo lagan derbi sa zvorničkom Drinom. Siguran sam da uz maksimalno zalaganje svih igrača te podršku naših vjernih navijača pobjeda neće izostati – rekao je Šarac.

Što se tiče igračkog kadra, osim povrijeđenog golmana Petrovića, svi fudbaleri su na raspolaganju treneru Jelisavcu.

Očekuje se da svoje mjesto u prvoj postavi zauzme i Aleksandar Vojnović, koji je zbog stomačnog virusa propustio meč osmine finala Kupa BiH.

Susret prvog kola drugog dijela šampionata Srpske igra se na Gradskom stadionu u Prijedoru u subotu od 14:30 časova a pravdu će dijeliti sudija Slavoljub Gogić iz Istočnog Sarajeva.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com