Fudbaleri Rudar-Prijedora ponovo su u seriji dobrih igara.

Poslije subotnje pobjede u prvenstvu Prve lige Republike Srpske nad Sutjeskom iz Foče (3:0) preskočili su i drugu prepreku u Kupu BiH, plasiravši se u četvrtfinale ovog takmičenja.

“Rudari sa Sane” su nakon peokreta, jer je Čelik poveo u nastavku golom Aldina Šišića, autogolom Emraha Hasanhodžića i pogotkom najboljeg aktera meča Demira Jakupovića slavili sa 2:1.

– Drago nam je da smo odigrali jednu kvalitetnu utakmicu. Momci su pokazali da imaju karakter, jer primili su gol 20 minuta pre kraja susreta, a uspjeli su da se “vrate”. Postigli su dva gola, ali i stvorili “more” prilika, kao rezultat dobre igre i nijednog momenta nisam ni sumnjao da ćemo na kraju izvući pozitivan rezultat. Zahvalio bih se svojim igračima, jer su odigrali najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu ove sezone – naglasio je šef stručnog štaba Rudar-Prijedora Zlatko Jelisavac.

Ujedno Prijedorčani su srušili neugodnu tradiciju protiv Zeničana, koje u 12 prvenstvenih premijerligaških susreta nikada niu savladali (sedam remija i pet poraza).

“Lavovski” dio posla obavila je zadnja linija, koju je predvodio iskuni golman Đorđe Šarac.

Nemanja Vejnović i njegov imenjak Pekija bili su odlični u “štoperskom” tandemu, a Ljubiša Pecelj i Ognjen Davidović “probijali” po bokovima.

Na sredini terena redove je “povezao” ulaskom u drugom poluvremenu Stefan Gavranović, iako su i ostali u granicama svojih mogućnosti, uz naravno pomenutog Jakupovića, dali svoj doprinos.

– U prvom poluvremenu pomalo uplašeno smo ušli u utakmicu, tačnije respektovali smo premijerligaša smatrajući da je favorit, ali smo veoma brzo shvatili da se sa Zeničanima možemo potpuno ravnopravno nadigravati. U nastavku zaigrali smo otvorenije, krenuli naprijed u napade, sa ciljem da ostvarimo dalji prolaz i uspjeli na kraju u svojoj namjeri. Da smo iskoristili sve šanse koje smo iskoristili mogli smo slaviti i ubjedljivije, ali već se okrećemo subotnjem okršaju u borbi za bodove. Dočekujemo uvijek neugodnu ekipu Podrinja iz Janje i želimo novu pobjedu – rekao je pouzdani Nemanja Pekija.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com