shodan-karate kup sava openU organizaciji Karate kluba „Polet“ Brod, 05.10.2014. godine održan je međunarodni karate Kup „SAVA OPEN 2014“ na kojem je učestvovalo 437 sportista iz Rumunije, Slovenije, Srbije, Federacije BiH i Republike Srpske.

Na ovom takmičenju učestvovali su sportisti Karate kluba Shodan iz Prijedora, koji su postigli izuzetno dobre rezultate. Članovi ovog kluba su osvojili 7 zlatnih, 3 srebrne i 2 bronzane medalje.

Muška seniorska ekipa u sastavu: Vanja Vukić, Miloš i Miroslav Karan su u borbama osvojili zlatnu medalju. Zlatnu medalju ekipno su u katama osvojili sportisti u konkurenciji muških nada (Uzelac Nikola, Miodragović Marko i Stoisavljević Mladen). Muška ekipa, u uzrastu muških nada, u borbama je osvojila srebrnu medalju (Novaković Đorđe, Uzelac Nikola, Mladen Stoisavljević). U konkurenciji mlađih kadeta, srebrnu medalju u borbama osvojila je muška ekipa u sastavu: Topić Aleksandar, Miodragović Mladen i Stoisavljević Mladen.

Seniorska ekipa u ženskoj konkurenciji, u sastavu: Ivana Zečević, Jelena Stupar i Gorana Trkulja, osvojile su u borbama bronzanu medalju. Vanja Vukić je u seniorskoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju u katama i borbama- pojedinačno. Uzelac Nikola je osvojio zlatnu medalju u katama pojedinačno. Zlatnom medaljom u katama pojedinačno se okitio i Marko Miodragović. U pojedinačnoj konkurenciji, zlatnu medalju je osvojila seniorka Ivana Zečević u borbama. Senior Miloš Karan je u borbama osvojio srebrnu medalju, dok je seniorka Jelena Stupar u borbama osvojila bronzanu medalju.

Vrhovni sudija takmičenja, bio je naš internacionalac Rajko Vučićević, dok su kontrolori bili Zoran Vukić i Duško Rajilić. Ovo takmičenje je bila zadnja provjera pred nastup kadeta, juniora i seniora na Prvenstvu Bosne i Hercegovine, koje će se održati u Konjicu, 12.10.2014. godine.

Zbog zabrane Olimpijskog komiteta BiH da reprezentativne selekcije ne mogu učestvovati na međunarodnim takmičenjima, dok se ne riješi stanje u karate sportu BiH, naši reprezentativci neće nastupiti na Svjetskom kupu za kadete, juniore i seniore, koje se održava u Krakovu – Poljska, od 10 – 12.10.2014. godine.

Karate klub „Shodan“ Prijedor