brdo-sloga srbac (1)Kada bi fudbaleri OFK Brdo Hambarine na domaćem terenu igrali kao što to čine u gostima sigurno bi bili prvi na tabeli.

Dok na gostovanjima imaju skor od 4 pobjede i 1 remija (bez poraza), protekle subote su doživjeli već drugi poraz, uz 1 pobjedu i 1 remi, na mečevima u kojima su, barem nominalno, domaćini.

Kažemo nominalno, jer je ekipa iz Hambarina zbog septembarskih poplava i vode koja i dalje prekriva stadion „Vedro polje“, u posljednja dva susreta svoje protivnike dočekuje na stadionu u Ljubiji, dok treninge odrađuju na „Suvom Prijedoru“.

Ovoga puta, „brđani“ su dočekali ekipu Sloge iz Srpca koja predstavlja spoj mladosti i iskustva.

Trener Dragan Vukša, iskusni strateg koji je svojevremeno donio banjalučkom Borcu prvu titulu prvaka RS, u svojoj ekipi ima nekoliko iskusnih prvotimaca poput Novakovića, Kutića, Gligorića, ali i mlade snage poput braće Ugren.

brdo-sloga srbac (2)Izabranici trenera Fikića su tokom prvog dijela meča imali nekoliko poluprilika ali subota nije bila njihov dan. Najbolji igrači domaćih Ibričić i Brkić nisu bili raspoloženi kao na prethodnim susretima, pa su gostujući igrači lako izlazili na kraj sa pokušajima igrača Brda.

Iz prvog poluvremena treba izvojiti detalj da je gostujući trener morao zbog povreda izvršiti čak dvije izmjene, a upravo jedan od „rezervista“, Mladen Ugren, riješio je meč svojim pogotkom.

Igrala se 75. minuta kada su igrači Brda pokušavali stići do pogotka. Nakon centaršuta u šesnaesterac gostiju, odbrana Sloge je otklonila opasnost, a lopta je za tili čas prebačena naprijed. Pouzdani stoper domaćih Đurkić je „zakasnio“ sa intervencijom po prvi put na susretu pa je Mladen Ugren, izbjegavši ofsajd zamku, u kontranapadu izbio sam pred golmana Kardumovića i sa ivice šesnaesterca plasirao loptu u nebranjeni dio mreže za vođstvo od 0:1 i radost gostujuće ekipe.

Pokušalo je Brdo stići barem do boda kao prije 14 dana kada su u finišu izjednačili protiv Lijevča, ali gostujuća ekipa, odlično fizički pripremljena, lako je otklanjala njihove bezuspješne pokušaje.

Na kraju je ostalo 0:1, a ovim trijumfom, Sloga iz Srpca je „preskočila“ Brdo na prvenstvenoj tabeli Regionalne lige grupa Zapad.

Iako su poraženi kao domaćini, „brđani“ trebaju biti zadovoljni dosadašnjim bodovnim saldom, ali se trebaju i zapitati, zbog čega u gostima igraju bolje i kvalitetnije dok se prd svojim navijačima muče od početka prvenstva.

OFK Brdo: FK Sloga (S) 0:1 (0:0)
Ljubija
Stadion: FK Rudar
Sudija: Nikola Tadić
Gledalaca: 100
Strijelci: Ugren Mladen u 75. minuti za Slogu (S)
Žuti kartoni: Brkić, Karupović, Ćatić (OFK Brdo), Kutić, Ignjatić(Sloga)

BRDO
Kardumović, Mešić, Harambašić, Karupović, Đurkić, Ćatić, Kukavica, Brkić, Pekija, Ibričić, Kadirić(od 73. Kljajić)
Trener-Enes Fikić

SLOGA
Gligorić, Ilić, Đurđić, Kutić, Ugren S., Kovačević, Ignjatić(od 90. Jusupović), Babić, Novaković(od 39. Ugren M.), Maletić, Kopanja(od 9. Savić)
Trener-Dragan Vukša

Igrač utakmice-Mladen Ugren

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić
brdo-sloga srbac (3) brdo-sloga srbac (4) brdo-sloga srbac (5)