kozarski vjesnik-paketi-slijepi-slabovidiU okviru projekta „Nismo zaboraljeni“, koji finansira Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, 60 članova Saveza slijepih i slabovidih iz Prijedora, koji se nalaze u stanju socijalne potrebe, primilo je pakete pomoći sa hranom i higijenskim materijalom. „Cilj Projekta je da se djelimično ublaži izuzetno teška socijalnoekonomska situacija slijepih i slabovidih lica, te podstakne članstvo i njihove porodice da se aktivnije uključe u rad Saveza“, rekla je članica Upravnog odbora Saveza slijepih i slabovidih Prijedora Slađana Miljević. Ovo je, po njenim riječima, ujedno i promocija rada Saveza i ukazivanje na socio-ekonomski položaj ove populacije.

Na spisku onih koji su primili pomoć nalazio se i Simo Kondić. Prima penziju koja je više nego skromna i nakon što plati sve obaveze, kaže da mu ne ostane gotovo ništa. „Ova je pomoć dobrodošla svima“, zaključuje Kondić.

Nebojša Đukanović, predsjednik Međuopštinske organizacije Saveza slijepih i slabovidih Prijedora, napomenuo je da pripremaju novi projekat koji će u najskorije vrijeme biti dostavljen Gradskoj upravi, sa kojom, kako je naglasio, imaju dobru saradnju. „Pored aktivnosti internog karaktera, članovi Saveza slijepih i slabovidih Prijedora sarađuju sa mnogim organizacijama i udruženjima koja se bave humanitarnim radom i sličnim poslovima i veoma su aktivni u svom radu“, ocijenio je Đukanović.

Savez okuplja oko 170 lica, od kojih je zaposleno svega dva odsto i većina ih je u teškom materijalnom položaju.

Kozarski vjesnik