Rudar-Prijedor je u prvenstvu Prve lige Republike Srpske remizirao protiv Slavije (1:1) i čelnu poziciju, poslije samo jednog kola provedenoj na njoj prepustio Zvijezdi 09.

„Rudari sa Sane“ su imali prednost golom Ervina Ćatića, gosti iz Istočnog Sarajeva preko Ljubiše Berjana stigli do izjednačenja, a u finišu Draško Lolić je propustio priliku da donese sva tri boda domaćima, pošto je golman Ivan Butorović, najbolji akter meča, zaustavio njegov udarac iz jedanaesterca.

– Dobro smo otvorili utakmicu, na vrijeme, već u trećoj minuti, smo postigli gol, igrali smo dobro 25-30 minuta. Uslijedio je pad, gdje je Slavija bila možda bolji protivnik, jedna nepažnja i nesmotrenost, šut iz očaja, malo je i golman Nemanja Petrović za sekundu „zaspao“. U drugom poluvremenu smo pokušali sve, atakovali, imali kazneni udarac, a kad se ne iskoristi, dobro je što nismo utakmicu i izgubili. Nerijetko tim bude kažnjen za takav promašaj. Ostaje žal, trebali smo postići i drugi pogodak, ali šta je tu je važno je da nismo izgubili – rekao je šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac, koji je 100.put sjedio na klupi domaćih.

Prijedorčani su ostali posle šest kola i dalje jedina neporažena ekipa.

Već u utorak u 16 časova na zahtjev Teksitlac Korta, dočekaće rivala iz Dervente u Kupu Bosne i Hercegovine.

Šteta je što se Damir Jakupović povrijedio u sredu u Kupu RS u Mrkonjić Gradu protiv Slobode, pa je izostao uz „požutjelog“ Novicu Petrovića.

– Vrijedi istaći da je Ljubiša Pecelj odigrao utakmicu pod temperaturom, imali smo peh da se povrijedi Nemanja Pekija. Morao je, nakon ozljede glave u duelu, na „ušivanje“, splet okolnosti koji nas je zadesio, a ipak smo bili blizu pobjede. Nadam se da će se izgubljeno negdje vratiti, a da će se povrede brzo zaliječiti-istakao je Jelisavac.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com