Smrt Ismeta Bešića (36) iz Kozarca, nakon kobnog udarca koji mu je zadao Nemanja Kragulj (22), radnik obezbjeđenja ugostiteljskog objekta “Zlatna krigla” u Prijedoru, šokirala je Prijedorčane.

Protiv Kragulja Policijska uprava Prijedor je Okružnom javnom tužilaštvu predala izvještaj za krivično djelo nanošenje teških tjelesnih povreda sa smrtnim ishodom.

Sve se odigralo u par trenutaka, oko 1.45 časova u noći srijede na četvrtak. Bešić, koji inače boravi u Holandiji, došao je na odmor kod roditelja u rodni Kozarac i sa prijateljima izašao u grad.

Prema nezvaničnim podacima, Kragulj je Bešića izveo ispred “Zlatne krigle” i udario ga rukom u glavu. Taj jedan udarac bio je koban.

Međutim, malo drugačija je priča Bešićevih prijatelja koji su bili s njim tu veče.

Ismet je malo popio, slučajno je zakačio za Kragulja. On ga je potom uhvatio za vrat, gurao vani i udario ga od zid kafića, tako je Ismet povrijedio glavu priča naš sagovomik.

Bešić je zadobio frakturu lobanje i pao u komu. U takvom stanju, nakon tri sata primljen je na Kliniku za anesteziju i kliničko liječenje Univerzitetsko kliničkog centra RS u Banjaluci te priključen na aparate za vještačko disanje. Za nepunih deset sati izgubio je bitku za život. Iz UKC Republike Srpske saopštili su da je I.B. usljed teških povreda glave preminuo u 14.25 isti dan.

Prema nezvaničnim saznanjima, Kragulj je bio angažovan privatno kao radnik obezbjeđenja u “Zlatnoj krigli” te nije bio zaposlen u nekoj od agencija za obezbjeđenje.

On je i ranije radio kao zaštitar u jednoj diskoteci u Kozarcu.

Godinama je bio aktivni sportista. Jedno vrijeme bio je rukometaš Rukometnog kluba Prijedor, a potom i kikbokser. Nije poznat od ranije kao počinilac krivičnih djela.

U kafiću nije bilo vlasnika

Prema nezvaničnim informacijama, Prijedorčanin koji vodi ugostiteljski objekat “Zlatna krigla” nije bio prisutan u vrijeme kada se desio incident u kojem je život izgubio Ismet Bešić. Nije poznato da li ima elemenata za utvrđivanje i njegove odgovornosti u ovom kobnom događaju. Vlasnici objekata u većini slučajeva snose odgovornost za narušavanje javnog reda i mira, nedozvoljeno točenje akohola te preglasno puštanje muzike.

EuroBlic
Foto – Dnevni avaz