Policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU Prijedor, u nastavku aktivnosti postizanja dobrih rezultata iz oblasti sprečavanja zloupotrebe narkotičkih sredstava, u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, dana 23.08.2017.godine, na osnovu prethodno prikupljenih saznanja o posjedovanju narkotičkih sredstava, lišili su slobode lice R.T. (1964) iz Prijedora.

Uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru, istog dana, izvršen je pretres stambenog objekta koji koristi lice R.T., kom prilikom je pronađeno i oduzeto 12 zamotuljaka sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 776 grama i jedna digitalna vaga.

Pronađeni predmeti su deponovani u depozit Osnovnog suda u Prijedoru, a nakon završene kriminalističke obrade i kompletiranja predmeta, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga“, dana 24.08.2017.godine, lice R.T. biće predato u nadležnost tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

PU Prijedor