Derbi drugog kola Druge lige Republike Srpske-grupa Zapad u Omarskoj, iako to ničim njegov tok nije nagovještavao, između starih sportskih prijatelja i rivala, Omarske i Slobode, prekinut je u 87.minuti pri vođstvu Novograđana od 1:0.

Minut ranije sudija Aleksandar Railić, pustivši da se završi napad gostiju, pokazao je direktan crveni karton igraču Vedranu Paniću, pošto je prethodno namjerno faulirao na oko 30 metara pred svojim golom najboljeg aktera meča Marka Ćulibrka.

Omarščani su protestovali kod djelioca pravde iz Dervente, koji je potom krenuo prema delegatu Vedranu Francuzu iz Gradiške sa riječima „Ova je utakmica za mene završena“, navodeći da je fizički napadnut od strane domaćeg igrača.

Izvjesno je da će Sloboda osvojiti tri nova boda, koja je na terenu igrom i zaslužila.

Jedini pogodak postignut je u 53.minuti.

Ćulibrk je odlično prošao po lijevoj strani, uputio do Mirka Tice na suprotnoj, uslijedio je brz „povratni pas“ do Ljubana Antonića, koji je šutirao, a odbijenu loptu u mrežu glavom poslao Dejan Mijić.

„Crveni“ sa stadiona „Mlakve“ su u 57.minuti ostali bez golmana Slobodana Majkića, koji je „pocrvenio“ zbog istrčavanja i igranja rukom van kaznenog prostora, kao posljednji igrač odbrane.

Zanimljivo je da je njegovo mjesto među stativama zauzeo pomoćnik trenera Zorana Bujića, donedavno prvotimac Duško Vranešević.

Prijavljen u protokolu u dresu sa brojem 11, dok je i Mijić morao da izađe iz igre, nekadašnji golgeter navukao je golmanski dres i ostao je nesavladan do kraja susreta.

Trenutak prekida možete pogledati OVDJE

Omarska: Sloboda(NG) 0:1(0:0) – prekid u 87.minuti

Omarska
Stadion: FK Omarska
Gledalaca: 200
Sudija: Aleksandar Railić (Derventa)
Strijelac: Mijić u 53.minuti
Žuti kartoni: De.Romanić, Anđić, Krecelj (Omarska), S.Kovačević, M.Kovačević (Sloboda)
Crveni kartoni: Vedran Panić (Omarska) u 86, Slobodan Majkić (Sloboda) u 57.minuti

OMARSKA:
Jokić, N.Nišević (od 75. Da.Romanić), Zdjelar (od 64. Hrvaćanin), B.Romanić, D.Nišević, De.Romanić, Panić, Krecelj, Anđić, B.Rosić, Đ.Rosić (od 64. Pađan)

SLOBODA:
Majkić, Tica Ćulibrk, Mrkić, Antonić, Milinković, S.Kovačević, Mijić (od 59. Vranešević),Stojić, M.Kovačević, Kuridža

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto/video – FK Omarska