Dok šeta ulicama Banjaluke i rodnog Prijedora Dimitrije Vokić (24) privlači pažnju svojim izgledom. Jedan je prvih muških modnih blogera u Bosni i Hercegovini.

Svoj stil kako kaže ne može staviti ni u jednu kategoriju jer ima dva-tri pravaca kojima se vodi, te kombinacije prilagođava prilikama na kojima ih nosi. Na njegov stil kako kaže veliki uticaj imala je njegova majka koja ga je svojim izborom garderobe oduševljavala dok je bio dječak.

“Put do toga kakav sada imam stil trajao je godinama. Pronašao sam ga i kroz muziku i glumu kojima se bavim. Inspiracije godinama su mi fotografije slavnih ličnosti i to pokušavam prilagoditi sebi”, kazao je Vokić za ”mojabanjaluka.info”.

Kako kaže stil je nešto što nosiš u sebi i to je više način na koji ćeš nešto iznijeti nego sam izgled tog komada odjeće.

Za matursko veče mnoge djevojke, ali i mladići izdvajaju mnogo novca kako bi to veče zablistali. Iako je sezona matura prošla Dimitrije, nadolazećim generacijama preporučuje da novac ne kupuje ni stil ni eleganciju, te predlaže jednostavne kombinacije.

“Momcima bih preporučio hlače i sako modernog kroja sa jednostavnom bijelom ili krem majicom. Dok djevojkama savjetujem jednostavne haljine sa elegantnim frizurama i neutralnom šminkom koja će odisati elegancijom. Svemu dati svoj štih i iznijeti na pravi način je dobitna kombinacija”, objasnio je.

Modni uzori

Smatra da se mladi pri izboru garderobe i modnih uzora ugledaju na pogrešne javne ličnosti. Pokušavajući često prenijeti njihov stil koji nikako ne priliči njihovoj dobi.

“Jelena Karleuša, danas diktira stil. Djevojke ne kopiraju njenu kombinaciju kada je u elegantnoj haljini koju je obukla za večeru sa mužem, već kopiraju njene kombinacije za javni nastup”, kaže Dimitrije.

Po njemu odijelo ne čini čovjeka, ali često može biti presudno jer je prvi utisak itetakako bitan. I zbog toga kaže da je mat crno odijelo odjevni predmet koji svaki muškarac mora imati u svom ormaru.

Iako je mala crna haljina, odličan izbor za svaku ženu, Dimitrije kaže da je ipak bolje da izaberu kvalitetnu obuću.

“Žena može imati na sebi crnu običnu majicu i farmerke, ali ako ima dobru obuću, to je dobitna kombinacija. Onaj komad koji osvaja” govori Dimitrije čiji modni stil podsjeća na lice sa svjetskih naslovnica.
U našoj sredini ako muškarac želi nositi sako u žutoj ili rozoj boji mora imati hrabrosti jer će često biti suočen sa negativnim komentarima. Sa takvim komentarima i predrasudama kaže suočava se svakodnevno.
Rekao nam je kako ga to više ne dotiče kao nekad, ali ipak priznaje da nekad nije svejedno čuti nešto loše o sebi od ljudi koji te lično ne poznaju.

Mladima savjetuje da istraju u svojim idejama i da se ne obaziru na to ko će šta reći.

“Sve bude i prođe, a tako i zlobnim komentari. Razmišljati van kutije i možete postići nešto”, kaže on.

On svoje modne savjete svakodnevno prezentuje putem društvene mreže Instagram.

Ukoliko želite da izgledate savršeno, potražite nalog @monsieur_mode.

Za savršenu frizuru Dimitrije ima drugi nalog pod nikom @samsonhairstyles.

Jer Dimitrije nije klasični bloger.

Svoje planove za budućnost vezuje za modu. Osim mode, ovaj mladić je profesionalni pjevač, student IV godine dramskih umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i profesionalni frizer iz hobija.

mojabanjaluka.info