Počele su pripreme rukometašica „Mire“, trećeplasirane ekipe u proteklom prvenstvu Premijer lige BiH.

Na hvatanju zaleta za sticanje fizičke spreme na Gradskom stadionu među Prijedorčankama nije bilo najboljeg strijelca Azre Bašanovića, koja je ranije odlučila da se vrati u matični klub ŽRK „Bihać“, te golmana Darjane Vukliš, jer će po svemu sudeći nastaviti larijeru u redovima šampionskog sastava HŽRK „Grude“.

-Svakako da smo oslabljeni, Bašanovićeva je branila naše boje i u proljeće 2014.godine kada smo osvojili do sada jedinu šampionsku titulu, te pehare u takmičenjima za Kup BiH i Kup Republike Srpske. Vuklišova je bez sumnje najbolji golman u zemlji, ispisnicu još uvijek nije uzela, ali ukoliko želi nastaviti karijeru u Hercegovini želimo joj sve najbolje. Učinila je to zbog ambicija da pokuša novim dokazivanjem stići i do inostranog angažmana – rekla je trener „Mire“ Ljubica Ivetić.

Iz dosadašnjeg igračkog kadra nema ni Sanje Vukman, koja je u martu povrijedila koljeno, te joj slijedi oporavak još čitavu polusezonu, i trećeg čuvara mreže Dajane Rosić, koja se povukla, najavljujući odlazak poslom u inostranstvo.

Ivetićeva, koja je od trenutka kada je sjela na klupu imala već iskušenja i dokazala da može sve uspješno da ih prebrodi, oslanjaće se i dalje na djevojke ponikle u gradu na Sani.

– Mnoge od naših igračica imaju dug staž. Godinama su nastupile i u drugoligaškom rangu RS. Imali smo strpljenja, vjerujemo da tek sada mogu da se u potpunosti iskoriste njihove mogućnosti. Došle su nam dvije igračice iz Prve lige Republike Srpske, srednji bek Božana Ćutković (Borac, Banjaluka) i lijevi bek Ana Perišić (Borja, Teslić), a pokušaćemo da angažujemo još jednog iskusnijeg golmana, ukoliko nam se ukaže prilika za to – nastavlja Ivetićeva.

Ne treba sumnjati da je i Marija Gligorević, iako je tek stekla punoljestvo, a još od početka 2013.godine je u prvom timu, sazrela da podnese teret seniorskih borbi.

Ona i njene saigračice, bodrene vrednoćom Ivetićeve, uzdaju se u rad, a treba očekivati da i rezultati ne izostanu.

Od 14.avgusta Prijedorčanke će boraviti na sedmodnevnim pripremama na Mrakovici, na krajiškoj planinskoj ljepotici Kozari.

Potom slijedi uigravanje kroz utakmice, u septembru.

Predviđena je organizacija turnira u Prijedoru.

Uz domaćina, učešće bi uzeli sportski prijatelji ŽRK „Bihać“ i „Vukovar“ (Hrvatska), a najvjerovatnije i „Knežopoljka“ iz Kozarske Dubice.

– Potrebne su nam utakmice za igravanje i sticanje iskustva. Cilj nam je budemo stabilan premijerligaš i da se i dalje održavamo u najvišem stepenu takmičenja. Od klubova iz RS imamo kontinuitet igranja u njemu, dok ostali, najčešće zbog finansija, nisu uspijevali da izbore opstanak – naglasila je Ivetićeva.

Za prvu postavu, uz pomenute Ćutkovićevu i Perišićevu, konkurisaće golmani Marija Gligorević i Magdalena Pantoš (prekomandovana među prvotimke iz mlađih kategorija), zatim sestre Jelena i Dragana Mutić, kao i Duška Tintor, Milica Došen, Tea Sladaković, Dragana Dojčinović, Anja Suvajac, Una Pjević, Dragica Gligorević, Milica Ćorić, Milica Bilbija, Milica Veselinović i Šejla Ganić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com