Prijedlog pod rednim brojem 21 i šifrom “Negdje između početka i kraja“, autorski rad akademskog slikara Selvera Begića iz Banjaluke, pobjednik je konkursa za dodjelu pete godišnje međunarodne nagrade “Paola de Manincor” za izbor najboljeg murala u Prijedoru za 2017. godinu, potvrđeno je iz Udruženja likovnih umjetnika Prijedor na Facebook stranici “Prijedor grad murala”.

U konkurenciji za ovogodišnju nagradu bilo je 37 radova.

Žiri u sastavu: Boris Eremić, Luigi Penasa, Monika Ponjavić, DimTim (Danijela Mršulja Vasić, Iskra Vasić, Milenko Vasić), Lidija Kević, Milijana Marmat i Aleksandra Savić, jednoglasno i sa maksimalnim brojem poena odlučili su da pomenuti rad krasi zid Osnovne škole “Desanka Maksimović” u Prijedoru.

Godišnja međunarodna nagrada za najbolji mural u Prijedoru “Paola de Manincor” sastoji se iz plakete i nagradnog fonda od 3.000 KM (neto).

Oslikavanje pobjedničkog murala planirano je početkom septembra ove godine.

Podsjetimo, grad Prijedor već krase murali “Šeširdžija” Nataše Konjević iz Banjaluke, “Transformacija” mađarskog strit-art umjetnika Atile Samožija Vidama, “Vrt” rumunskog autora Raula Opree Sadoa te „Grad“ umjetničke grupe „Dim Tim“ iz Beograda.

Inače, na Facebook stranici “Prijedor grad murala” najviše simpatija osvojio je prijedlog “Evolucija misli” koji u osnovi predstavlja portret Desanke Maksimović, a još nekoliko radova dobilo je veći broj “lajkova” nego što ih je imao pobjednički prijedlog.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Udruženje likovnih umjetnika Prijedor – Prijedor grad murala