asfalt-brezicani-kapela (1)Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić otvorio je danas put u Brezičanima kod Prijedora gdje je u asfaltiranje 1.600 metara puta gradski budžet uložio 181.000 KM.

On je rekao da gradska uprava vodi računa o ravnomjernom razvoju svih dijelova grada i da je infrastruktura jedan od osnovnih uslova za to.

“To su prije svega putevi i mi smo danas u prilici da otvorimo jedan veoma značajan putni pravac koji povezuje malo udaljeniji dio Brezičana sa centrom ove mjesne zajednice i sa centrom grada”, kazao je Pavić novinarima u Prijedoru.

On je najavio da su pored aktivnosti u selima za ovu godinu planirana i asfaltiranja ulica u izbjegličkim naseljima, te da ukupno planirana investicija za ovu godinu iznosi oko dva miliona maraka.

“U većini tih naselja riješeni su voda i kanalizacija i na red su došle ulice i samo su vremenski uslovi razlog zašto te aktivnosti nisu završene ranije nego se radovi izvode sada”, dodao je Pavić.

asfalt-brezicani-kapela (2)Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Brezičani Dragan Došen istakao je da je svaki metar asfalta dobrodošao i da su mještani veoma zahvalni što je na red došla investicija isplanirana još prije nekoliko godina.

Skupštine grada Prijedora usvojila je 9. jula ove godine Plan održavanja, zaštite, rekonstrukcije i izgradnje lokalnih puteva, nekategorisanih puteva i ulica u naseljima Prijedora za 2014. godinu vrijedan 3.520.000 KM.

Od toga iznosa dva miliona maraka predviđeno je za izgradnju puteva i ulica, a preostali iznos za održavanje, zaštitu i rekonstrukciju.

Manji dio novca biće obezbijeđen iz sredstava indirektnog oporezivanja i iz naknada predviđenih Odlukom o lokalnim putevima, nekategorisanim javnim putevima i ulicama u naseljima, a većina novca iz kredita o kojem su odbornici donijeli odluku na ranijim zasjedanjima.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić