Na ulazu u prostorije Međuopštinske organizacije saveza slijepih u našem gradu otvorena je prilazna rampa za lica sa invaliditetom a sredstva za njenu izgradnju obezbjedio je Grad Prijedor.

Otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Milenko Đaković koji je rekao da lokalne vlasti posljednjih godina nastoje da uklone što više arhitektonskih barijera koje otežavaju kretanje licima sa invaliditetom.

-U gradu smo postavili dosta ovakvih rampi i uredili trotoare na mnogim mjestima kako bi se olakšalo kretanje lica sa ivaliditetom. Sa sličnim akcijama ćemo nastaviti i dalje jer želimo da svi naši sugrađani ravnopravno učestvuju u životu Prijedora – dodao je Đaković.

Predsjednik Međuopštinske organizacije saveza slijepih Prijedor Nebojša Đukanović se zahvalio Gradskoj upravi na svemu što čini za potrebe invalidnih lica pomažući i njima ali i radu ovog udruženja.

-Od Grada Prijedora redovno dobijamo sredstva za rad na godišnjem nivou, a sada smo dobili novac za izgradnju rampe. Ovo je velika stvar za našu organizaciju – istakao je Đukanović.

U ime Saveza slijepih RS, zahvalnicu gradonačelniku za sve ono što je učinjeno, uručio je njegov predsjednik Branko Suzić.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com