Ove srijede, 21.juna, biće održana 8. sjednica Skupštine grada Prijedora a na Dnevnom redu će se naći 13 tačaka.

Nakon Aktuelnog časa pred odbornicima će se naći Prijedlog Odluke o dugoročnom kreditnom zaduženju Grada Prijedora radi izgradnje komunalne infrastrukture, Prijedlog Zaključka o utvrđivanju Nacrta Regulacionog plana dijelova naselja Donja Puharska i Urije II Faza- Sekcija 3, te Izvještaji o radu IPC „Kozarski vjesnik“ Prijedor i JU Sportska dvorana „Mladost“ Prijedor za 2016.godinu.

Raspravljaće se i o Prijedlogu Lokalnog akcionog plana socijalne inkluzije raseljenih lica u Gradu Prijedoru, Informaciji o realizaciji Programa korištenja prihoda ostvarenih po osnovu vodnih naknada za 2016. godinu, Prijedlogu Programa korištenja prihoda ostvarenih po osnovu vodnih naknada za 2017.godinu i Informaciji o realizaciji Programa korištenja prihoda ostvarenih po osnovu naknada za korištenje šuma i šumskog zemljišta u 2016.godini.

Pažnju će izazvati i Prijedlog Programa korištenja prihoda ostvarenih po osnovu naknada za korištenje šuma i šumskog zemljišta za 2017.godinu, Informacija o radu Savjeta mjesnih zajednica u 2016. godini, Informacija o projektu MEG te Referati iz imovinsko – pravne oblasti.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com