Sedma sjednica Skupštine grada Prijedora u novom sazivu koja je bila zakazan za danas, odgođena je za petak, 2.juni ove godine, kako bi dio odbornika koji su to željeli, prisustvovao „Danu bijelih traka“.

Kako je naveo predsjednik Kluba odbornika Demokratskog narodnog saveza u Skupštini grada, Goran Predojević, inicijativu je pokrenuo odbornik Demokratskog fronta Mirsad Duratović.

-Gradonačelnik, svi odbornički klubovi i skupštinsko rukovodstvo su to jednoglasno prihvatili – rekao je Predojević.

Odbornik DF-a Mirsad Duratović je istakao da je današnja odluka odbornika, skupštinskog rukovodstva i gradonačelnika Prijedora veliki korak u pravcu uspostavljanja suživota i pomirenja.

-Zahvaljujem skupštinskom rukovodstvu, gradonačelniku i šefovima svih odborničkih klubova što su prihvatili prijedlog i što su u znak saosjećanja sa žrtvama Prijedora odgodili ovu današnju sjednicu – rekao je Duratović.

Predsjednik Skupštine grada Sead Jakupović poručio je svima da je 31.maj dan kad se odaje počast svim ubijenima a da oni koji žele da zloupotrijebe „mrtve i kosti“ to ne rade.

-Hvala svim odbornicima, a naročito kolegama srpske nacionalnosti koji su imali razumijevanja za odgađanje današnje sjednice – dodao je Jakupović.

Ova sjednica je prvobitno bila zakazana za 24.maj, ali je zbog iznenadne smrti zamjenika gradonačelnika Prijedora Drage Tadića, pomjerena za sedam dana što se poklopilo sa „Danom bijelih traka“.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com