rudar prijedor-grbRudar-Prijedor utakmicu šesnaestine finala Kupa BiH protiv Podgrmeča, umjesto u Omarskoj, gdje su odmjeravali snage u prvenstvenim mečevima Prve lige Republike Srpske i slavili sa minimalnih 1:0 protiv Krupe (Krupa na Vrbasu) i Podrinja (Janja), zbog lošeg stanja terena stadiona domaćeg drugoligaša, odigraće u srijedu u 16 časova u Ljubiji.

Šef stručnog štaba domaćih Darko Nestorović, najvjerovatnije, izvešće kombinovani sastav, kako bi se neki prvotimci koji su bili preopterećeni odmorili, a, ujedno i oni mlađi, čije vrijeme dolazi, dobili priliku.

-Ulazimo u ritam subota-srijeda i moramo razmišljati o predstojećim iskušenjima, posebno što je sljedeće protiv Drine HE i očekuje nas dugo putovanje na ovo gostovanje. Potom 24.septembra je na programu osmina finala Kupa Republike Srpske. Igrači su od nedjelje imali samo dva dana za pripremu, sreća je i po nas i komšije iz Sanskog Mosta što je žrijeb htio da se sastanemo, a ne da imamo neki dalek put, jer i njih očekuje odlazak na prvenstveni megdan banovićkoj Budućnosti – priča trener Prijedorčana Nedžad Žerić.

Zanimljivo je da boje ekipe prvoligaša FBiH brane Boris Muzgonja, Nermin Hodžić, Demir Jakupović i braća Amir i Emir Kukavica, koji su bili članovi „rudara sa Sane“. Izvjesno je imaće motiva, jer, izuzimajući Muzgonju, preostali su donedavno bili na prijedorskom Gradskom stadionu u mlađim kategorijama zeleno-crnih.

-Prirodno je što će pokušati da se pokažu u najboljem izdanju. Njima vrata Rudar-Prijedora nisu zatvorena, s obzirom da naš klub treba da okuplja sve što je najbolje u regiji. Bez obzira sa kojim timom igrali, svakako da očekujemo maksimalno zalaganje. Naš cilj je plasman u dalje takmičenje Kupa BiH. U svemu najvažnije je da susret krajiških rivala donese dobru igru i zadovoljni navijače, a da sve protekne u fer i korektnom odmjeravanju snaga, bez povreda, iako je travnati tepih u Ljubiji, nadamo se, u dobrom stanju – istakao je Žerić.

Podgrmeč rasterećen
BENJAMINU VAŽNO PRVENSTVO

Podgrmeč je značajno ime fudbalskog sporta prethodne zajedničke nam države SFRJ, jer je prvi klub osnovan na njenoj teritoriji, sada već prije više od sedam decenija – 4.aprila 1944.godine.

-Dolazimo nakon pobjede u borbama za bodove nad Orašjem od 1:0 potpuno rasterećeni da se nadigravamo sa Prijedorčanima. Bitno nam je prvenstvo, ali ukoliko nam se ukaže šansa, svakako da bi željeli da trijumfujemo – rekao je trener Sanjana Benjamin Ključanin.

N.Đerić/A.Drakulić