Najpoznatiji željezničar RS, Čedomir Knežević juče je pritvoren u prostoriju za zadržavanje Policijske uprave Prijedor. Kako nezvanično saznaje „EuroBlic“, Knežević se prvo verbalno sukobio sa radnim kolegom.

– Knežević je prvo vrijeđao tokara Đuru Hrvaćanina, to je stariji čovek pred penzijom, potom ga je napao fizički, nakon čega su radnici pozvali policiju da dođe u Kolsku, međutim, Čedomir je nastavio da psuje i policijskim službenicima, nakon čega su ga oni priveli – pričaju radnici Kolske radionice, gdje Knežević radi kao bravar.

Dodaju da Knežević nije dozvoljavao Hrvaćaninu da koristi jednu od prostorija za alat pod izgovorom da ju je on sredio, zbog čega je i sukob između njih dvojice kulminirao.

Radnici kažu da je Knežević poznat po „prijekom“ ponašanju jer se sa državom dugi niz godina sporio zbog štete na par košnica pčela i da često „ganja pravdu“, te da je više puta i štrajkovao.

Iz Policijske uprave Prijedor, saopštili su da je Č.K. juče oko devet časova, zbog narušavanja javnog reda i mira, lišen slobode i odveden u prostorije za zadržavanje odakle će biti otpušten po prestanku razloga za pritvor.

Iz Sindikata za održavanje šinskih vozila (OŠV) Prijedor, osuđuju sukob željezničara u vrijeme kada bi zajedno trebalo da se bore za svoja prava.

Predsjednik ovog Sindikata, Goran Čamdžić kaže da je cijeli dan bio u Doboju na pregovorima o reorganizaciji Željeznica Srpske.

– Čuo sam od kolega da su se sukobili radnici, ali cijeli dan sam bio na pregovorima, bitnije je to što se dešava u Željeznicama RS, i činjenica da naš Sindikat u Prijedoru prvi put neće proslavljati Dan Železnica RS, jer proslavu je Sindikat uvijek plaćao iz svog džepa. Sada ne možemo to sebi da priuštitimo jer nam poslodavci mnogo duguju – poručuje Čamdžić.

EuroBlic