Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge, Sektora kriminalističke policije PU Prijedor, preduzeli su niz aktivnosti usmjerenih na pronalazak i oduzimanje oružja, municije ili eksplozivnih materija, čije držanje građanima nije dozvoljeno ili je ograničeno, te su na osnovu prethodno prikupljenih operativnih informacija, dana 10.05.2017. godine lišili slobode lice K.E. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge, SKP- PU Prijedor, dana 10.05.2017. godine u vremenu od 12.40 časova do 15.10 časova, izvršili su pretres kuće i pomoćnih objekata koji se nalaze u mjestu Kamičani vlasništvo osumnjičenog, kao i pretres kuće i pomoćnih objekata koji se nalaze u mjestu Brđani a koje koristi osumnjičeni

Tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: sporogoreći štapin sa postavljenom detonatorskom kapislom br.8, više komada trotilskih metaka 200 grama za protivpješadisku minu PMR 2, više komada trotilskih metaka 100 grama, detonatorske kapisle, detonatorski sporogoreći štapin, tri pištolja, dvije puške, oružje sa tetivom, optički nišan, više komada metaka različitog kalibra i 57 kutija tableta za potenciju.

Oduzeti predmeti su deponovani u depozit Osnovnog suda Prijedor, a nakon kompletiranja predmeta, protiv lica K.E. Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, biće dostavljeni izvještaji za počinjena krivična djela.

PU Prijedor