U prostorijama Policijske uprave Prijedor održan je radni sastanak načelnika Policijske uprave Prijedor sa pravnim savjetnikom Misije OEBS-a Terenska kancelarija Banja Luka, Sašom Bojanićem i službenicom za vladavinu zakona Misije OEBS-a, Terenska kancelarija Banja Luka, Aleksandrom Popić.

Načelnik Policijske uprave je na početku sastanka predstavnike Misije OEBS-a u BiH, upoznao sa bezbjednosnom situacijom na području Policijske uprave Prijedor, koju je osjenio kao zadovoljavajuću.

On se zahvalio na izuzetnoj saradnji između PU Prijedor i Terenske kancelarije OEBS-a Banja Luka, te je izrazio želju da i u narednom periodu saradnja ostane na dosadašnjem nivou.

Gospodin Bojanić je na početku svog izlaganja takođe izrazio zahvalnost na odličnoj saradnji i podršci koju Policijska uprava Prijedor pruža Misiji tokom provođenja njenih aktivnosti, sa nadom da će se ta saradnja nastaviti i u budućnosti.

Tokom sastanka isti su razgovarali o preduzimalju zajedničkih mjera i aktivnost na prevenciji incidenata motivisanim mržnjom koje su se, pored ostalog, odnosile i na predstojeću turističku sezonu.

Predstavnici Terenske kancelarije OEBS-a Banja Luka, načelnika PU su upoznali da misija OEBS-a BiH u Prijedoru, u prostorijama Gradske uprave organizuje radni sastanak pod nazivom ”Sprečavanje incidenata i očuvanje stabilnosti u zajednici”, koji je prilika da svi relevantni subjekti odnosno učesnici sastanka, razmijene svoje stavove i iskustva u prevazilaženju potencijalnih incidenata koji mogu da utiču na bezbjednost zajednice.

Takođe je planirano da posebna pažnja bude posvećena zajedničkim preventivnim aktivnostima, a u skladu sa usvojenim Akcionim planom prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda na području grada Prijedor za period 2017-2021.

PU Prijedor