Sarajevska policija uhapsila je juče, na osnovu potrage, braću Emira (23) i Adija M. (22) iz Sarajeva, zbog sumnje da su u noći sa nedjelje na ponedjeljak ukrali automobil audi u Kozarskoj Dubici, te se njime dovezli u Sarajevo.

Policijskoj stanici u Kozarskoj Dubici 1. maja je prijavljeno da je noć ranije iz dvorišta porodične kuće ukraden automobil audi, koji je u vlasništvu V. B. iz ove opštine.

Brzom i efikasnom reakcijom policajca iz Kozarske Dubice i Policijske uprave Prijedor, te u saradnji sa sarajevskom policijom, Emir i Adi M., koji se sumnjiče za krađu automobila, uhapšeni su u utorak oko pola sata iza ponoći u sarajevskoj općini Novi Grad.

Tokom kriminalističke obrade, policija je utvrdila da su braća poslije krađe audija, oko podne u mjestu Jakupovci, opština Laktaši, na naplatnim kućicama autoputa Banja Luka-Laktaši, vozilom probili naplatnu rampu, nakon čega su se uputili u pravcu Sarajeva.

Policajci Treće Policijske uprave su uhapsili Emira i Adija M., a tom prilikom je od njih oduzet ukradeni automobil, te je deponovan u PU Novi Grad.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci, kao i postupajući tužilac i sudija za prethodni postupak Općinskog suda Sarajevo uz čiju saglasnost je u Trećoj PU Novi Grad, vlasnik preuzeo ukradeno vozilo i lične dokumente.

– Po dokumentovanju i kompletiranju predmeta, Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, protiv M.A. i M.E. biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu – saopšteno je iz PU Prijedor.

Faktor.ba