Košarkaši Prijedora su u posljednjoj utakmici regularnog dijela prvenstva Prve lige Republike Srpske slavili u Ugljeviku trijumf protiv Rudara 2015 rezultatom 78:72 i tako se drugu sezonu zaredom plasirali u „plej-of“ četiri najbolje ekipe.

Vrijedi podsjetiti da su prošle godini bili šampioni Srpske, ali zbog finansijskih razloga nisu nastupili u elitnom rangu Bosne i Hercegovine.

-Završili smo prvenstvo na najbolji mogući način pobjedom u Ugljeviku, kojom smo obezbijedili treću poziciju pred „plej-of“ za prvaka RS. Nakon odigrane sezone sam veoma srećan i mogu da budem izuzetno zadovoljan postignutim, jer smo nastavili kontinuitet odličnih rezultata. Ove godine je bilo izuzetno tesko, liga je bila iscrpljujuća i duga, 14 klubova, 26 kola, izjednačena, velika borba od starta za svaki bod. Poštujući sve ostale rivale mislim da je možda nama bilo najteže igrati, pogotovo nakon ogromnog razočarenja (odustanka od Premijer lige BiH zbog nedostatka finansijskih sredstava), zatim osipanja tima i odlaska najboljih igrača prije i tokom sezone, povredama i činjenicom da smo promijenili gotovo čitav tim u odnosu na prošlu sezonu – priča trener Danilo Palalić.

Mladi, ali već provjereni stručnjak, iza kojeg su sjajni rezultati, bez obzira na sve okolnosti i teška vremena odaje veliko priznanje igračima koji su se ponašali izuzetno korektno i profesionalno u tim svakako amaterskim uslovima, izdržali su sve muški, bili kompaktni, borbeni i pokazali karakter i volju.

-Znate, kada igrate kao aktuelni šampioni, to vam sa sobom nosi ogromnu obavezu i ima specifičnu težinu. Svi hoće da vas pobijede i svi su maksimalno motivisani protiv nas tako da je to još jedan razlog zbog kojeg nam je bilo teže nego ostalima, ali smo svi zajedno uspjeli u tome da dobijemo nevjerovatnih 17 utakmica ove sezone i obezbjedimo završne borbe za titulu šampiona,. Smatram da je ovo rezultat za veliki respekt u uslovima u kojima je ostvaren. Čestitam mojim igračima i ponosan sam na njih, želim im dobro zdravlje svu sreću u životu na poslovnom i privatnom planu – naglasio je Palalić.

Prijedorčanima predstoji kratak odmor, a potom će igrati reprizu prošlogodišnjeg polufinala protiv Sutjeske iz Foče.

Serija se igra na dvije dobijene utakmice.

Tokom ligaškog dijela od ovog protivnika su kao gosti doživjeli poraz (57:75), a savladali ga kod kuće sa 64:55.

-Dao bi im prednost zbog kvaliteta, ali i domaćeg parketa gdje igraju jako dobro pred svojom prepunom salom. Mislim da ove sezone u Foči nisu pretrpjeli poraz. Trener Milenko Ivanović je uklopio dobar tim i odlično ga vodi, imamo veliki respekt prema njima, njihovom radu, njihovim igračima i generalno gledano klubu. Igrali su odlično ove sezone i uz bijeljinski Radnik BN basket sigurno su najbolja ekipa u ligi. Očekujem veliku borbu i tešku seriju, favoriti su, ali nismo bez šansi. Moramo da odigramo dobro, da vjerujemo jedni drugima, da igramo sa dosta samopouzdanja, timski, čvrsto, borbeno i hrabro i u tome tražimo naše prilike. Na ruku nam ide činjenica da smo rasterećeni, možda je veći pritisak na njima. U Foči je lijepo igrati, puna sala navijača, košarkaška atmosfera, odličan motivisan protivnik, tako da očekujem košarkašku poslasticu i radujem se tome – zaključio je Palalić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com