Predstavnici Humanitarne organizacije Srbi za Srbe iz Republike Srpske posetili su početkom februara desetočlanu porodicu Gačić koja živi u zaseoku Marini kraj Prijedora.

Slobodan Gačić je glava ove kuće u kojoj živi sa suprugom Milkom i četiri sina: Luka (21), Slavko (14), Boro (9), i najmlađi brat Gavrilo koji ima 3 godine.

U kući pored njihove živi najstariji sin Dragan sa ženom Bojanom i decom Natašom (4) i Darkom (3).

Šestoro dece, živi u veoma teškim uslovima u udaljenom zaseoku, do koga se stiže poslednjim kozjim putem dužine čak tri kilometra.

Na očevini sa koje ne žele da odu, ponosno žive i složno se bore Gačići, a poseta naše organizacije probudila im je uspavanu nadu u bolje sutra.

Porodica Gačić živi jako teško, u uslovima nedostojnim čoveka u 21-om veku!

Nemaju nikakav put do kuće, nemaju nikakve uslove u toj kući, nemaju čak ni vodu ni struju!

Prilaz kući je nepristupačan svim motornim vozilima, pa čak i traktorom, što čini njihovu izolovanost potpunom i još više otežava život!

Jedini period kada se kući može prići traktorom je vrlo kratko u toku leta, a tada Gačići složno prionu na posao i pozavršavaju što više mogu obaveza oko skromne letine i poljoprivrednog dobra.

Bez struje, bez vode, daleko od civilizacije, živi ova porodica kojoj je Bog dao najveće blago – brojno potomstvo.

Deca su sada u jako teškom stanju, surov život ih nije mazio i tera ih da brzo i grubo odrastaju. Porodica poseduje nekoliko kokošaka i ovaca, tako da se na taj način izdržavaju. Ovo je premalo za ovoliku porodicu!

Deca koja odrastaju u ovakvim uslovima ne mogu imati srećno detinjstvo, ne mogu imati ni miran san, ne mogu uživati u dečijim igrama i bezbrižnom odrastanju.

Roditelji, baka i deka, sve generacije, svaki dan provedu u brizi šta će staviti na sto, a vreme prolazi i ostavlja posledice na život najmlađih!

Poseta ljudi koji veruju u ideju SRBI ZA SRBE je prvi korak ka njihovom boljem životu!

Dobra volja da im se pomogne jasna je od samog početka, jer je sam dolazak do njih veliki posao i veliki napor!

To je tek početak, za sve ono što nameravamo da uradimo, a već smo izmamili osmehe mališana, koje možete videti na fotografijama!

Prva pomoć, i prva nada, prva najava boljih dana koji dolaze za Gačiće!

Nadamo se da ćemo uz pomoć vernih donatora iz celog sveta moći da omogućimo ovoj napaćenoj porodici život dostojan čoveka u 21-om veku!

PRILOŽI I POMOZI!

Pozivamo sve ljude dobre volje da se uključe i prilozima pomognu projekte Humanitarne organizacije Srbi za Srbe koji imaju za cilj da pomognu socijalno ugrožene višedetne srpske porodice širom Balkana.

Srbizasrbe.org