Policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU Prijedor, dana 04.04.2017.godine, na osnovu prethodno prikupljenih informacija o posjedovanju narkotičkih sredstava, izvršili su pretres stana i drugih prostorija koje koristi lice S.P. iz Prijedora.

Pretres je vršen uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru.

Prilikom pretresa pronađene su i privremeno oduzete 144 sjemenke koje svojim izgledom asociraju na sjemenke indijske konoplje, devet saksija u kojima su posađene ukupno 63 stabljike koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, kao i tri lampe sa pripadajućim električnim instalacijama.

Zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje krivičnog djela „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“ nad osumnjičenim S.P. izvršena je kriminalistička obrada.

Svi oduzeti predmeti biće dostavljeni u depozit Osnovnog suda u Prijedoru, a nakon kompletiranja predmeta protiv lica S.P. Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.

PU Prijedor