Policijskoj stanici za bezbjednost saobraćaja Policijske uprave Prijedor dana 13.03.2017. godine oko 20:30 časova prijavljeno je da je u mjestu Nova Orlovača u Prijedoru došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je maloljetno lice upravljajući biciklom zadobilo lakše tjelesne povrede, dok se vozač putničkog automobila koji je prouzrokovao nezgodu udaljio sa lica mjesta.

Radeći na rasvjetljavanju okolnosti nastanka saobraćajne nezgode i pronalasku izvršioca, dana 21.03.2017.godine na parking prostoru u Prijedoru pronađeno je vozilo marke „Mercedes“ sa vidnim oštećenjima koja upućuju na oštećenja nastala prijavljenom saobraćajnom nezgodom.

Daljim radom utvrđeno je da vozilom upravlja lice M.S. iz Prijedora, koji je potom pronađen, te je nad istim dana 23.03.2017.godine izvršena kriminalistička obrada.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je lice M.S. dana 13.03.2017.godine upravljajući vozilom marke „Mercedes“ u mjestu Nova Orlovača ostvarilo kontakt da biciklom kojim je upravljalo maloljetno lice i koje je pri tom zadobilo lakše tjelesne povrede.

Nakon saobraćajne nezgode osumnjičeni M.S. udaljio se sa lica mjesta, čime je počinio krivično djelo „Nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi“.

O svim preduzetim mjerama i radnjama obaviješten je tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, kojem će po kompletiranju predmeta protiv lica M.S. biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi“.

CJB Prijedor
Foto – ilustracija