Policijski službenici Policijske stanice Kozarac su ovoga utorka, 4.aprila, lišili slobode lice E.K. iz Kozarca te nad istim izvršili kriminalističku obradu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene radnje“ nad licem B.G. iz Banja Luke i krivično djelo „Oštećenje tuđe stvari“ na štetu Doma zdravlja Kozarac.

Kriminalističkom obradom lica, izvršenim uviđajem na licu mjesta te drugim preduzetim istražnim mjerama i radnjama utvrđeno je da je osumnjičeni E.K. istog dana došao sa kćerkom u prostorije Doma zdravlja u Kozarcu, kako bi istoj bila ukazana medicinska pomoć.

Tokom pružanja medicinske pomoći od strane medicinskih radnika, osumnjičeni je udario nogom u vrata ordinacije koja su bila zatvorena, ušao u unutrašnjost, a potom doktorici koja je bila na dužnosti i koja je pružala medicinsku pomoć kćerki osumnjičenog, zadao udarac nogom u predjelu glave.

Usljed udarca oštećena B.G. zadobila je povrede glave i potres mozga, zbog čega se obratila u prostorije bolnice JZU „Dr Mladen Stojanović“ u Prijedoru, gdje je privremeno i zadržana.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, uz čije konsultacije su preduzete sve gore navedene istražne radnje, uviđaj, saslušanje osumnjičenog, kriminalistička obrada, te otpuštanje lica lišenog slobode, nakon završene kriminalističke obrade.

Policijski službenici preduzimaju i druge mjere i radnje u cilju kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka biti dostavljen izvještaj protiv lica E.K., za počinjena krivična djela „Napad na službeno lice u vršenju službene radnje“ i „Oštećenje tuđe stvari“.

CJB Prijedor