Zanimljiva situacija dogodila se na utakmici 19. kola Treće fudbalske lige Republike Srpske, grupa zapad, u Hambarinama gdje je Čelinac slavio pobjedu protiv domaćeg OFK Brda sa 2:0.

Sporni trenutak desio se u 61. minutu kada je igrač tima iz Hambarina Besim Ibričić izveo slobodan udarac na oko 30 metara iskosa sa lijeve strane od gola gostiju. Njegov saigrač Damir Gredelj u gužvi pred golom Čelinčana rukom je skrenuo loptu u mrežu, ali dvojica od trojice arbitara to nisu primijetili iako su bili jako blizu mjesta spornog događaja.

Glavni djelilac pravde Slaviša Jovanić iz Prnjavora pokazao je prvo na centar, jer mu pomoćni sudija na čijoj polovini terena se to dogodilo Bojan Stojković iz Srpca nije ništa signalizirao.

Uslijedili su burni protesti gostiju iz Čelinca koji su u tom trenutku vodili sa 1:0, a onda je prvi pomoćnik Banjalučanin Milan Kukrika “izvadio” stvar.

Pozvao je Jovanića, objasnio mu da su i on i drugi pomoćnik Stojković bili u zabludi, pa je glavni arbitar promijenio odluku i opravdano poništio gol.

Da su sudije donijele ispravnu odluku najbolje potvrđuje činjenica da se igrači domaćih i njihove pristalice uopšte nisu bunili poslije poništenja gola.

Glas Srpske
foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com