tekstilac-rudar prijedor-utakmicaRudar Prijedor je, poslije veoma dobre partije i prve pobjede u prvenstvu Prve lige Republike Srpske, nad Krupom iz Krupe na Vrbasu u Omarskoj, na svom trećem gostovanju i treći put utakmicu završio bez postignutog gola.

„Rudari sa Sane“ su doživjeli drugi poraz, ovoga puta u Derventi od novajlije Tekstilca (2:0), a po gradu se odmah pričalo o čemu drugom nego o smjeni trenera. Međutim, o odlasku šefa stručnog štaba Darka Nestorovića nema ni govora.

Pitanje je u stvari i na osnovu čega se i temelje te tvrdnje, poslije samo četiri odigrana kola, ako se zna da se kao cilj nije ni postavljao ekspresni povratak u Premijer ligu BiH, već, ako se ukaže prilika za to. Stoga je i za očekivati da se trezvenih glava razmišlja, a ne „siječe“ naprečac.

-Sport je takav. U njemu se gubi i pobjeđuje, dakle, poraženi smo. Nestorović ostaje na klupi i to nije sporno – rekao je predsjednik Upravnog odbora i prvi čovjek zeleno-crnih od ovog ljeta Goran Bojić.

Za pohvalu je takav stav mladog privatnog preduzetnika, koji valjda znajući kako se u poslu do uspjeha ne stiže lako, ima strpljenja, pa ostaje da se vidi da neće, možda, što je bio prethodnih sezona slučaj, kada su se treneri mijenjali, podleći pritisku.

Doduše, znano je dobro da je, ipak, sve na igračima. Evidentno je da ne pružaju svi maksimum, a dobro je znano da su u Prijedoru ceh plaćali stručnjaci, kada su i prvotimci, nikada to ne budu svi, nekada „instrumentalizovani“ i izvan kluba „radili o glavi“ trenerima.

Sve je krenulo još od proljeća 2012.godine, kada je otjeran Dragan Radović. Njegova pozicija sa Slavijom iz Istočnog Sarajeva govori koliko su u Rudar-Prijedoru tada „imali sluha“ ne puštajući ga da radi, kao ni kasnije njegove nasljednike.

Tekst-N.Đerić/A.Drakulić
Foto-Nikola Kulaga