selo veselo 2014-finale (1)Ekipa Pejića pobjednik je finalne kulturno-zabavne manifestacije “Selo veselo 2014”, koja je održana u Gornjim Garevcima, u prijedorskom naselju Stari voćnjak.

Posjetioci su uživali u višečasovnom programu tokom kojeg su održana nadmetanja u tradicionalnim disciplinama i kviz-takmičenje iz poljoprivrede.

Drugo mjesto zauzeli su Brezičani, treća je Omarska, a četvrta ekipa sela Gornji Garevci.

U okviru manifestacije održani su gastro prezentacija, izložba voća i povrća, pčelinjih proizvoda, narodnih rukotvorina i poljoprivredne mahanizacije.

Gradonačenik Prijedora Marko Pavić istakao je da ova manifestacija, koja godinama ima brojne posjetioce, u potpunosti opravdava postojanje.

selo veselo 2014-finale (2)“Podržavamo ovakva okupljanja u ruralnim sredinama jer je naše opredjeljenje da ravnomjerno razvijamo sve dijelove grada. Ovo je dokaz da se i ovdje, daleko od centra grada, odvija život i da ima zabave za sve generacije”, kaže Pavić.

U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupili su folklorni ansambl i orkestar KUD “Kozara” iz Prijedora, ojkačka grupa “Borino jato” iz Rakelića, narodni umjetnici, muzičari i vokalni solisti.

Kulturno-zabavni karavan “Selo veselo 2014″, organizovan pod pokroviteljstvom gradonačenika Prijedora, u proteklih mjesec dana okupio je stotine učesnika i hiljade posjetilaca iz 16 prijedorskih sela, čime je u potpunosti opravdao svoj cilj – oživljavanje društvenog života u seoskim sredinama.

Ovom finalnom manifestacijom, ujedno je i završen program Kulturnog ljeta ” Prijedor 2014″ koji je, zbog majskih poplava, počeo tek krajem jula. Prijedorčani su, za nešto više od mjesec dana, na gradskim trgovima i u izložbenim prostorima mogli da vide brojne sadržaje koji će ostati zabilježeni u katalogu manifestacije koji će biti promovisan početkom oktobra.

SRNA
selo veselo 2014-finale (5) selo veselo 2014-finale (4) selo veselo 2014-finale (3)