Sa pozitvinom atmosferom i optimizmom u Rudar-Prijedoru, drugoplasiranom na tabeli Prve lige Republike Srpske, iščekuju teško gostovanje prvoplasiranom Borcu.

Kao što su „rudari sa Sane” ušli u prvenstvo bez velikog opterećenja sa ciljem podmlađivanja ekipe i oslanjanja na igrače iz sopstvenog Omladinskog pogona i regije, ispunivši do sada u potpunosti cilj, odmjeravanje snaga protiv kvalitetnih i ove zime pojačanih Banjalučana za njih prije svega predstavlja pravi ovosezonski ispit.

-Banjalučani imaju brzu ekipu, biće nam potrebno dosta discipline i odgovornosti u igri da im pariramo u tom trkačkom segmentu, a moramo biti posebno oprezni kod prekida, jer su tada opasni. Vjerujem u svoje momke da će pružiti maksimum, pobjedom bi se primakli lideru, ali bi i remijem zadržali mogućnost da se do kraja borimo za prvo mjesto. Na svim akterima je da to bude jedan pravi sportski spektakl i da pobijedi fudbal Republike Srpske – istakao je šef stručnog štaba Prijedorčana Zlatko Jelisavac.

Poslije veoma dobrog rada prvotimaca u pripremnom periodu, stručni štab nema većih problema oko igračkog kadra.

Zbog nedavne operacije slijepog crijeva, jedino Ervin Ćatić neće biti u poziciji da pomogne svojim klupskim drugovima.

Oporavio se od povrede Slaven Kovljen, a u kombinaciji za startnu postavu su kapiten Nemanja Marić i iskusni “štoper” Novica Petrović, koji su protiv Zvijezde 09 iz Etno sela Stanišić, kada je ostvarena ubjedljiva pobjeda od 5:0 izostali zbog žutih kartona.

-Ne idemo sa “bijelom zastavom” na megdan Borcu, već da se nadigravamo i izvučemo povoljan rezultat. Mi nemamo šta da izgubimo i sigurno je da ćemo se boriti od prvog do posljednjeg minuta, a nadam se da će nas, kao i do sadašnjem toku takmičenja, krasiti zajedništvo. Očekujem da će krajiški derbi privući veliku pažnju navijača oba tima. Pozivam Prijedorčane da dođu u što većem broju i podrže nas, a posebno članove navijačke grupe “Alkohol bojs” – rekao je pouzdani golman Rudar-Prijedora Dejan Inđić.

Susret počinje u 14:00 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com