U Prijedor je danas, na zahtjev gradonačelnika Grada Prijedora za stručno-tehničku pomoć u traženju maloljetne osobe koja se utopila u rijeci Sani 5.marta, a na osnovu saglasnosti Vlade RS, stigla ekipa Republičke uprave civilne zaštite koja će učestvovati u njenom traženju.

Republička uprava civilne zaštite vršiće traženje i pretragu terena putem specijalizovane jedinice za zaštitu i spasavanje na vodi i pod vodom.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković se zahvalio ovoj ekipi koja je na čelu sa direktorom Milom Međedom bila na kratkom prijemu kod gradonačelnika,a koja se u kratkom roku odazvala na ovaj poziv za pomoć u potrazi.

-U ovom trenutku je najvažnije da ovaj tragičan slučaj dobije svoj epilog, odnosno da se za roditelje ova agonija završi oko pronalaska njenog tijela završi, a koji za sada jedino znaju gdje se nesreća dogodila – izjavioi je Đaković.

Gradonačelnik je spasioce zamolio da ga o svemu redovno izvještavaju, te da vjeruje da će ova proširena aktivnost uz najavljeni dolazak Civilne zaštite Republike Slovenije, dovesti do konačnog raspleta ovog tragičnog događaja i pronalaska tijela nesrećne djevojke.

Kabinet Gradonačelnika Prijedora