rukometni veterani skofja loka-pomoc (1)Rukometni klub veterana iz Škofje Loke po treći put dovezao je pomoć stradalima u poplavama u Prijedoru.

Željko Jozić iz rukometnog kluba veterana iz Škofje Loke rekao je da je ovaj klub inicirao prikupljanje pomoći zbog dugogodišnjeg prijateljstva sa rukometnim veteranima Prijedora čiji sugrađanima, stradalima u poplavi, prijatelji iz Slovenije na ovaj način žele pomoći.

“U prikupljanju pomoći učestvovali su mnogi. I naši prijatelji i građani i firme iz Škofje Loke”, rekao je Jozić novinarima u Prijedoru.

On je naveo da je jednim kamionom šleperom ovaj put dovezena bijela tehnika, keramičke pločice, dušeci za krevete i drugo.

“Na granici smo bili cijeli dan i cijelu noć. Izgleda da država tu humanitarnu pomoć ne uzima tako rado kao što je mi dajemo”, kazao je Jozić.

Aleksandar Milješić iz prijedorskog rukometnog kluba veterana rekao je da su odmah nakon majskih poplava rukometaši iz Slovenije dovezli pomoć u higijeni, odjeći, obući, hrani, sredstvima za čišćenje, pelenama za djecu i odrasle, suđu, igračkama i sredstvima za krečenje u dva navrata, a sada i novi kontingent pomoći.

“Pomoć će biti dijeljena u koordinaciji sa gradskom upravom i Crvenim krstom”, rekao je Milješić.

On je podsjetio da su Prijedorčani svake godine gosti rukometnog turnira veterana u Kranjskoj Gori, kao i domaćini rukometnog turnira veterana na kojem gostuju prijatelji iz Slovenije i najavio da ovogodišnji turnir u gradu na Sani počinje sutra.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić
rukometni veterani skofja loka-pomoc (2) rukometni veterani skofja loka-pomoc (3) rukometni veterani skofja loka-pomoc (4)